Για μεροληπτική μεταχείριση σούπερ-μάρκετ επί της Παύλου Μελά διαμαρτύρονται στο Δήμο 30 πολίτες της Κοζάνης

2 Min Read

Την ανάκληση των αποφάσεων με αριθμούς 190/2022 και 191/2022, με τις οποίες καταργούνται θέσεις στάθμευσης επί της οδού Στάμκου Αναστασίου ζητούν 30 πολίτες της Κοζάνης, οι οποίοι εκπροσωπούνται από τον πολιτικό μηχανικό Χάρη Βαρδάκα.

Οι πολίτες, με αίτημα-υπόμνημά τους προς το Δήμαρχο και τις υπηρεσίες του Δήμου Κοζάνης, τονίζουν ότι οι θέσεις καταργήθηκαν, προκειμένου να δημιουργηθεί μεροληπτικά, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, θέση φορτοεκφόρτωσης για σούπερ-μάρκετ, ενώ επισημαίνουν ότι για την εξυπηρέτηση του ίδιου σούπερ μάρκετ δημιουργήθηκε και ράμπα επί της Παύλου Μελά.

- Advertisement -

Όπως αναφέρουν η ράμπα είναι μη νόμιμη και επικίνδυνη για μια σειρά λόγων, ενώ δεν τηρούνται οι προδιαγραφές προσβασιμότητας των ΑμΕΑ. Χαρακτηρίζουν, μάλιστα, τη ράμπα αντιαισθητική και δυσλειτουργική και καταγγέλλουν ότι μετατρέπει την Παύλου Μελά «σε αποθήκη εμπορευμάτων και σκουπιδότοπο».

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή στην περιοχή υπήρχαν ήδη πολλές παρκίδες φορτοεκφόρτωσης, ενώ και επί της Π. Μελά στο ύψος της πλατείας Γιολδάση υπάρχει τρίτη λωρίδα κυκλοφορίας που μπορεί να χρησιμοποιείται για σύντομη στάση και φορτοκφόρτωση.

Οι πολίτες που διαμαρτύρονται σημειώνουν ότι σε κανένα άλλο σημείο της πόλης δεν υπάρχουν τόσες πολλές παρκίδες, οι οποίες, μάλιστα, δεν χρησιμοποιούνται και παρατηρούν ότι τα φορτηγά που εξυπηρετούν το σούπερ-μάρκετ συχνά σταθμεύουν παράνομα, άλλοτε κλείνοντας την Παύλου Μελά και άλλοτε τη Στάμκου Αναστασίου.

«Η Υπηρεσία και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής δεν έκαναν, όπως ήταν απαραίτητο όλη αυτή την ανάλυση και έρευνα δεν εξέτασαν τα δεδομένα και δεν τα  αξιολόγησαν. Δέχθηκαν απλά  την ατεκμηρίωτη αίτηση του σούπερ-μάρκετ γιατί έτσι το «βολεύει», καταργώντας θέσεις στάθμευσης και ταλαιπωρώντας τους περίοικους, δίνοντας την εντύπωση μιας σκανδαλώδους μεροληψίας σε βάρος του συμφέροντος των πολλών άδικα» καταλήγει η επιστολή.

Κατερίνα Κοζιάκη

Μοιραστείτε την είδηση