Στο Περιφερειακό Συμβούλιο έρχεται την Παρασκευή για μια ακόμη φορά το περιβόητο θέμα της επισκευής της Παιδόπολης της Αγίας Όλγας, μετά από αίτημα που κατέθεσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γεωργία Ζεμπιλιάδου, Σωτήρης Βόσδου, Ελισάβετ Παναγιωτίδου και Σταύρος Καμπουρίδης.
Σύμφωνα με τους περιφερειακούς συμβούλους, μετά από την εξέταση του φακέλου του έργου, προκύπτουν σοβαρότατα ζητήματα στη διαχείριση του τοπικού πόρου και ειδικότερα «προκύπτει καταστρατήγηση τόσο της υπουργικής απόφασης» που διέπει την διαχείριση του ΕΑΠ, κυρίως όμως καταστρατηγείται η Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία σε σχέση με τον ανταγωνισμό και τη διαφάνεια».
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι εκθέτουν το ιστορικό μέχρι σήμερα, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που να επιτρέπει σε τρίτους φορείς να είναι φορείς υλοποίησης του τοπικού πόρου και ως εκ τούτου «δεν μπορεί ένας ιδιωτικός φορέας (Σύλλογος για τη διάδοση των Ελληνικών Γραμμάτων) να είναι Φορέας Υλοποίησης ενός έργου 400.000€. το οποίο ανέθεσε να υλοποιήσουν απευθείας 4 ανάδοχοι με τέσσερις Συμβάσεις».
Μάλιστα, επιρρίπτουν σοβαρές ευθύνες στην περιφερειακή αρχή για μη τήρηση της διαδικασίας που ορίζουν οι Νόμοι και οι διατάξεις περί διαχείρισης δημοσίων κονδυλίων και ζητά από το Περιφερειακό Συμβούλιο να αποφασίσει:
-Να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την άμεση δημοπράτηση του έργου με ευθύνη των Υπηρεσιών της Περιφέρειας καθώς μέχρι σήμερα υπήρξε αδικαιολόγητη καθυστέρηση της Περιφερειακής Αρχής.
-Να αποσταλεί ο πλήρης φάκελος καθώς και ό, τι άλλο προκύψει στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, ώστε να εφαρμόσει τις διατάξεις που προβλέπονται για την αποκατάσταση της νομιμότητας.
– Να εφαρμοσθεί το άρθρο 117 του Ν3852/2010 (Καλλικράτη) «Κωλύματα και ασυμβίβαστα», για κάθε εμπλεκόμενο στην καταστρατήγηση της διάταξης.
Στο ίδιο μήκος και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Βήττας και Καραντζίδης που καταθέτουν σε επιστολή τους ότι « δεν τηρήθηκε στο ελάχιστο η κείμενη νομοθεσία για την διαχείριση των δημόσιων πόρων, και τέτοιοι προφανώς και είναι οι πόροι από το Τέλος Ανάπτυξης Βιομηχανικών Περιοχών».
Μοιραστείτε την είδηση