Για οριακή κατάσταση στη λειτουργία του Πανεπιστημίου μιλούν οι φοιτητές – Κάλεσαν το Περιφερειακό Συμβούλιο να πάρει θέση

2 Min Read

Τα προβλήματά τους εξέθεσαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Τετάρτης οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυιτκής Μακεδονίας, καλώντας τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου να πάρουν θέση.
Εκπρόσωπος των φοιτητών ανέγνωσε ανοιχτή επιστολή στην οποία οι φοιτητές κάνουν λόγο για μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία, αλλά και αδυναμία κάλυψης των στοιχειδών αναγκών που προκύπτουν.
«Η κατάσταση είναι οριακή, δεν χωράει άλλη αναβολή. Χορτάσαμε από λόγια. Τώρα θέλουμε συγκεκριμένες κινήσεις» αναφέρουν οι φοιτητές, οι οποίοι ζητούν αύξηση της χρηματοδότησης, περισσότερο διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό και αναφέρουν ότι λίγες μέρες μετά την έναρξη της χρονιάς οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν είναι μεγάλες. Κάνουν λόγο για τρομακτικές ελλείψεις που αφορούν ειδικά στα ζητήματα στέγης. «Η έλλειψη ανοίκιαστων θα οδηγήσει φοιτητές στο να μην μπορούν να φοιτήσουν, ενώ οι εστιακοί φοιτητές αντιμετωπίζουν καθημερινά ετοιμμόροπα κτίρια και δεν έχουν ζεστό νερό, ούτε και καθαριότητα» αναφέρουν οι φοιτητές.
Μεταξύ των αιτημάτων πάνω στα οποία ζήτησαν οι φοιτητές να πάρει θέση το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι:
Έκτακτο στεγαστικό
Μέτρα στήριξης των πρωτοετών
Ένταξη των φοιτητών στο Κοινωνικό Οικονομικό Τιμολόγιο
Έκτακτο κονδύλι για τη συντήρηση των εστιών
Πιο συχνά δρομολόγια που συνδέουν τους χώρους που γίνονται τα μαθήματα
Χορήγηση νέας κάρτας απεριόριστων
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας τόνισε ότι «με όλες μας τις δυνάμεις θα στηρίξουμε το Πανεπιστήμιο» και ζήτησε να έρθει οργανωμένα το θέμα προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για να υπάρξουν και συγκεκριμένες προτάσεις.
Ο Θ. Καρυπίδης πρότεινε να γίνει ειδική συνάντηση με τους φοιτητές για τα επιμέρους θέματα, ενώ ανέφερε ότι το 20% του προύπολογισμού της Περιφέρειας δίνεται στο Πανεπιστήμιο.
Η Γ. Ζεμπιλιάδου στην τοποθέτησή της ανέφερε ότι η Περιφέρεια θα πρέπει να δεσμευτεί για τα θέματα που την αφορούν.

Μοιραστείτε την είδηση