Για πικρή δικαίωση των θέσεων του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο ο Π. Κουκουλόπουλος στη συνεδρίαση της διευρυμένης Ν.Ε. του ΚΙΝΑΛ

2 Min Read

Για πικρή δικαίωση των θέσεων του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο ο Πάρις Κουκουλόπουλος, λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της διευρυμένης Νομαρχιακής Επιτροπής Κοζάνης του Κινήματος Αλλαγής στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης την Κυριακή.
«Ξεκίνησε μια κατρακύλα βίαιης απολιγνιτοποίησης επί ΣΥΡΙΖΑ το 2015 με βασικό χαρακτηριστικό ότι δεν υπήρχε η παραμικρή πρόταση, ούτε καν υποψία σχεδίου, για το αύριο. Όταν αφαιρείς ένα τόσο μεγάλο κομμάτι του πλούτου και του εισοδήματος μια περιοχής, οφείλεις να φροντίσεις να πεις τουλάχιστον πως θα το αντικαταστήσεις» ανέφερε ο κ. Κουκουλόπουλος.
Ο κ. Κουκουλόπουλος άσκησε έντονη κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τον οποίο τόνισε ότι «έδωσε στην απολιγνιτοποίηση ένα νέο χαρακτήρα. Η λέξη βίαιη είναι ήπια μπροστά σε αυτό που θα συμβεί», προσθέτοντας πως «εδώ υπάρχει ένα τεράστιο πολιτικό και ηθικό ζήτημα».
Ο πρώην βουλευτής ανέφερε ότι πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να διεκδικήσουμε το αύριο της περιοχής, ενώ «λέμε όχι στη ρύπανση, αλλά κι ένα μεγάλο όχι στην καταστροφή της περοιχής». Θέλοντας να δώσει μια γλαφυρή περιγραφή μάλιστα, ο κ. Κουκουλόπουλος είπε «φανταστείτε την Κρήτη χωρίς τουρισμό και πρωτογενή τομέα, τότε δεν θα ήταν Μεγαλόνησος, αλλά Μακρόνησος, δηλαδή τόπος εξορίας».
Στην συνεδρίαση του Νομαρχιακής Επιτροπής βρέθηκε ο Χρήστος Ναούμ, μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΚΙΝΑΛ για ενημέρωση σχετικά με την προγραμματική συνδιάσκεψη του Νοεμβρίου. «Πρόκειται για διαδικασίες που έχουν να κάνουν με το πολιτικό στίγμα και το κεντρικό μας αφήγημα και πρόσθεσε ότι «θα καταλήξουμε στις 24 Νοεμβρίου στην πολιτική διακήρυξη».
Σε ότι αφορά στο θέμα της ΔΕΗ δήλωσε ότι «πρέπει να το δούμε σε μια διαδικασία συναίνεσης της τοπικής κοινωνίας».

 

Μοιραστείτε την είδηση