Για πρώτη φορά «Λευκή Νύχτα» σήμερα στην Κοζάνη

2 Min Read

Τα φώτα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, στην Κεντρική πλατεία της Κοζάνης, θα ανάψουν σήμερα το βράδυ, οι Onirama θα τραγουδήσουν σε μία φαντασμαγορική συναυλία και όσοι θέλουν μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους μέχρι τις 24:00 τη νύχτα!

Η διοίκηση του Δήμου αλλά και ο Εμπορικός Σύλλογος ένωσαν τις δυνάμεις τους και υπόσχονται μία λαμπερή γιορτή υποδοχής των Χριστουγέννων. Για τη «Λευκή Νύχτα», που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Κοζάνη, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM» ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου της πόλης, Αθανάσιος Δραγατσίκας.

«Παράλληλα με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου και τη συναυλία των «Onirama», διοργανώνεται για πρώτη φορά και η Λευκή Νύχτα για τα εμπορικά καταστήματα της πόλης, μετά από πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου. Τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά έως τις 24:00».

«Σκοπός μας είναι όλη η πόλη να γιορτάσει. Μαζί και τα εμπορικά καταστήματα. Εκτός από τις προσφορές θα έχουμε κεράσματα για όλο τον κόσμο. Το κεντρικό μας σύνθημα. “Η Κοζάνη γιορτάζει, διασκεδάζουμε ψωνίζουμε, στηρίζουμε την τοπική αγορά, στηρίζουμε τον τόπο μας”. Ελπίζουμε να βγει ο κόσμος στην αγορά» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης.

Ο κ. Δραγατσίκας επισήμανε την ανάγκη για τόνωση της αγοράς.

«Η αγορά κινείται στην Κοζάνη όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, έχει πτωτική πορεία τα τελευταία επτά χρόνια με αυτή την κρίση. Τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και αυτά συντελούν σε αυτή την κατάσταση», τόνισε ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου. «Ο τζίρος είναι μειωμένος κατά 50% και παραπάνω. Παρόλα αυτά δεν πρέπει να χάνουμε την αισιοδοξία μας, το χαμόγελό μας» κατέληξε ο κ. Δραγατσίκας.

Συνέντευξη στην Α. Χατζηγεωργίου

Επιμέλεια Ε. Μπιμπίκου

Μοιραστείτε την είδηση