Για ψεύδη και παραπληροφόρηση κατηγορεί τη Γ. Ζεμπιλιάδου ο Ηλ. Κάτανας αφήνοντας αιχμές στη διαδρομή της στο δημόσιο τομέα

2 Min Read

Σκληραίνει η κόντρα μεταξύ της περιφερειακής αρχής και της Γ. Ζεμπιλιάδου, όπως φάνηκε και κατά το τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ηλίας Κάτανας έδωσε το πρωί της Πέμπτης έκτακτη συνέντευξη τύπου για όσα η Γεωργία Ζεμπιλιάδου κατήγγειλε κατά τη διάρκεια του συμβουλίου της Τετάρτης. «Από ‘δω και πέρα δεν θα αφήνουμε τίποτα αναπάντητο» δήλωσε ο κ. Κάτανας, μιλώντας με σκληρά λόγια για τη Γεωργία Ζεμπιλιάδου και τις καταγγελίες της περί τεράστιων ποσών για υπερωρίες, δημόσιες σχέσεις και δικαστικές δαπάνες. Ο κ. Κάτανας έκανε λόγο για «αντιπολίτευση θλίψης» από την Γ. Ζεμπιλιάδου, ενώ άφησε αιχμές και για την πορεία της στο δημόσιο, τονίζοντας χαρακτηριστικά «η κ. Ζεμπιλιάδου να μας πει τη δική της διαδρομή στο δημόσιο τομέα, αλλά και τον αριθμό των υπερωριών που έχει ως απολαβές».
Ο Ηλίας Κάτανας αναφέρθηκε σε ψεύδη και παραπληροφόρηση από πλευράς της επικεφαλής της «Ελπίδας», επισημαίνοντας πως «κληθήκαμε για δεύτερη φορά μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες, ενώ μάλιστα πιθανολόγησε ότι όλα αυτά γίνονται από πλευράς της Γ. Ζεμπιλιάδου, προκειμένου να κάνει την παρουσία της αισθητή, γιατί ένα δημοσίευμα αθηναϊκής εφημερίδας δεν την περιλαμβάνει ως υποψήφια στις επόμενες εκλογές.
Σχετικά με τα ποσά ο κ. Κάτανας δήλωσε πως για υπερωρίες το 2017 δαπανήθηκαν 250 χιλιάδες και όχι 600 χιλιάδες που αναφέρει η κ. Ζεμπιλιάδου, ενώ για δημόσιες σχέσεις και λοιπές δαπάνες (δαπάνες για πολιτιστικές εκδηλώσεις σύμφωνα με τον κ. Κάτανα) δεν δαπανήθηκαν 857 χιλιάδες, αλλά 290.000 ευρώ. Τέλος σε ότι αφορά στις δικαστικές δαπάνες ο κ. Κάτανας πρόσθεσε ότι αφορούν και σε αποφάσεις που οι προηγούμενες περιφερειακές αρχές δεν πλήρωσαν.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κατέληξε για ακόμα μια φορά λέγοντας πως ο Περιφερειάρχης είναι υπέρ της διαφάνειας και της ελαχιστοποίησης των εξόδων.

Μοιραστείτε την είδηση