Για θεσμική εκτροπή και παράβαση καθήκοντος κατηγόρησε η Γεωργία Ζεμπιλιάδου την Περιφερειακή αρχή

1 Min Read

Για θεσμική εκτροπή και παράβαση καθήκοντος κατηγόρησε την Περιφερειακή Αρχή η Γεωργία Ζεμπιλιάδου, με αφορμή τη μη συζήτηση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του προγράμματος της απολιγνιτοποίησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά και την εκπρόθεσμη συζήτηση στην Επιτροπή Περιβάλλοντος.

«Χάσαμε την τελευταία ευκαιρία να εκφράσουμε τις διαφωνίες μας με σημεία του προγράμματος και αυτό είναι κάτι που γίνεται συστηματικά» ανέφερε η κα Ζεμπιλιάδου.

- Advertisement -

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Καλλιόπη Κυριακίδου επεσήμανε πως οι χαρακτηρισμοί ήταν βαρείς και πως το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει εκχωρήσει την σχετική αρμοδιότητα στην Επιτροπή Περιβάλλοντος.

«Η απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος είναι απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου» τόνισε η κα Κυριακίδου, ενώ ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος Θωμάς Μάνος ανέφερε πως η καθυστέρησε ήταν για ζήτημα ιατρικής φύσης.

Ο Περιφερειάρχης κλείνοντας τη συζήτηση εξέφρασε τη θλίψη του για τις εκφράσεις που ακούστηκαν και έκανε λόγο για κινήσεις εντυπωσιασμού και εκφράσεις προσβλητικές για τους ανθρώπους που συμμετέχουν στις επιτροπές.

Γιάννης Κωσταρέλλας

 

Μοιραστείτε την είδηση