Για την επόμενη εβδομάδα μεταφέρθηκε το νομοσχέδιο για τις ενεργειακές κοινότητες που θα περιληφθεί το ειδικό τιμολόγιο έκπτωσης ηλεκτρικού ρεύματος

3 Min Read

Για την επόμενη εβδομάδα μεταφέρθηκε το νομοσχέδιο για τις ενεργειακές κοινότητες, που σε τροπολογία του αναμένεται να ενταχθεί το ειδικό τιμολόγιο ρεύματος για τη Δυτική Μακεδονία με έκπτωση  30% σε πρώτη φάση για όλα τα νοικοκυριά της Δυτικής Μακεδονίας.

Θ. Καρυπίδης: Το ειδικό τιμολόγιο έκπτωσης ηλεκτρικού ρεύματος δίνει “ανάσα” στην κοινωνία

“Ανάσα” στην κοινωνία δίνει το ειδικό τιμολόγιο έκπτωσης ηλεκτρικού ρεύματος υπογράμμισε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού  Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδης.
“Το ειδικό τιμολόγιο έκπτωσης ηλεκτρικού ρεύματος προς όλους τους παρόχους, είτε είναι η ΔΕΗ, είτε είναι ιδιωτικές εταιρείες, άρα λοιπόν αφορά όλους τους καταναλωτές, ανεξαρτήτως παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας που έχουν επιλέξει” ανέφερε.
Η τροπολογία είναι μέσα στο νομοσχέδιο για τις ενεργειακές κοινότητες, το οποίο όπως είπε ο κ. Καρυπίδης σήμερα αναμενόταν να συζητηθεί στη Βουλή, ωστόσο η συζήτησή του μεταφέρθηκε την επόμενη εβδομάδα (Τρίτη ή Τετάρτη).
“Με την ψήφισή του (σ.σ. του νομοσχεδίου), θα αποτελεί νόμο του κράτους, άρα θα έχουμε την άμεση εφαρμογή από 1/1/2018. Άρα λοιπόν, από τις αρχές του 2018, θα ισχύει η έκπτωση 30% σε πρώτη φάση για όλα τα νοικοκυριά της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης (Αρκαδίας)”, επισήμανε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας.
Η Δυτική Μακεδονία είναι η περιφέρεια των αντιθέσεων τόνισε ο κ. Καρυπίδης και συμπλήρωσε “ενώ είναι η ενεργειακή ?καρδιά? της χώρας, έχει ενεργειακή φτώχεια. Έχουμε δύο εποχές στη Δυτική Μακεδονία, χειμώνα και βαρυχειμωνιά, άρα αντιλαμβάνεστε ότι το ειδικό τιμολόγιο με την έκπτωση του ρεύματος δίνει μία ανάσα  στην κοινωνία, επιπρόσθετα διορθώνει στρεβλώσεις(…) Αμέσως μετά εξειδικεύουμε να υπάρξει έκπτωση ρεύματος και προς τις επιχειρήσεις που αυτό είναι το μεγάλο θέμα, που θα δημιουργήσει και δυναμική στην οικονομία (…), όπου εκεί η έκπτωση κλιμακωτά θα φτάνει και το 50%”.
“Εξειδικεύουμε από πού θα υπάρχουν αυτοί οι πόροι, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα ειδικό ταμείο που θα ενισχύει αυτή την έκπτωση στα τιμολόγια των επιχειρήσεων και νομίζω ότι το επόμενο δίμηνο και αυτό θα αποτελέσει με τροπολογία, νόμο του κράτους”, σημείωσε ο κ. Καρυπίδης.

*Τη συνέντευξη πήρε η Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου

Μοιραστείτε την είδηση