Για την «οστεοπόρωση» ενημερώθηκαν τα μέλη του Β’ ΚΑΠΗ Πτολεμαΐδας

1 Min Read

Το ΠΕΔΥ-ΜΥ Πτολεμαϊδας στα πλαίσια του σχεδιασμού ανάπτυξης, εφαρμογής και αξιολόγησης όλων των Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και περίθαλψης και προχωρώντας στην υλοποίηση του προγράμματος Αγωγής Υγείας πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: «Οστεοπόρωση και Τρίτη Ηλικία» , ενημερώνοντας για τη νόσο τα μέλη του Β ΄ΚΑΠΗ Πτολεμαϊδας.
Να σημειωθεί ότι την επιμέλεια του εν λόγω προγράμματος και την εποπτεία της ενημέρωσης έχει η Ιατρός Πνευμονολόγος – Φυματιολόγος Ναυσικά Πέγιου , η οποία εισηγήθηκε το θέμα μαζί με τη Γενική Ιατρό Ελένη Λάζου και τη Νοσηλεύτρια Σοφία Τζεπραϊλίδου .
Μέσα από τις εμπεριστατωμένες ομιλίες τους οι τρείς αξιόλογες εισηγήτριες ενημέρωσαν πλήρως την Τρίτη Ηλικία σχετικά με ότι αφορά την Οστεοπόρωση , την κορυφαία οστική μάζα , τη μέτρηση της οστικής πυκνότητας και τη θεραπεία με τη συμβουλή του γιατρού , δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη με το μήνυμα « Το μισό της θεραπείας είναι η πρόληψη».
orage.googleapis.com/xronosbucket/1/2017/11/a866eaea-dsc_0055.jpg” alt=”” width=”283″ height=”159″ class=”alignnone size-full wp-image-56270″ />

Μοιραστείτε την είδηση