Για τρεις μέρες η καρδιά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης χτυπά στο Κοβεντάρειο

2 Min Read

Για τρεις ημέρες στα μέσα του Μαΐου, εκπρόσωποι, φίλοι και συνεργάτες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης συναντιούνται και μοιράζονται τις εμπειρίες, τις γνώσεις τους, ανταλλάσσουν ιδέες και συζητούν θέματα που αφορούν στην λειτουργία, στην οργάνωση και στην ανάπτυξη του νέου κτηρίου της ΚΔΒΚ.

Το Φόρουμ για το έτος Βιβλιοθήκης θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 12-13-14 Μαίου 2017 στο Κοβεντάρειο.

- Advertisement -

«Οι Ελληνικές Βιβλιοθήκες είναι μωσαϊκά ιδεών πολιτισμού. Η ψηφίδα της εποχής μας, μεγάλη και σημαντική, είναι διατύπωση που ανήκει σε όλους μας. Το forum ιδεών αποτελεί την εκκίνηση του μεγάλου διαλόγου που θα συνεχιστεί κατά την διάρκεια της μετεγκατάστασης της ΚΔΒΚ, ευοίωνα, και πιστεύουμε με καθοριστικό τρόπο για το μέλλον του Εθνικού σχεδιασμού για τα γράμματα και τον πολιτισμό» λέει ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κοζάνης και πρόεδρος της ΚΔΒΚ Παναγιώτης Δημόπουλος.

«Οι προτάσεις, εμπειρίες και ιστορίες που θα κατατεθούν και οι συνεργασίες που θα προκύψουν θα οδηγήσουν, ελπίζουμε, στην επικαιροποίηση της αναγνωρισιμότητας της «Κοβενταρείου» Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης και στην ένταξή της στο “πάνθεον” των ελληνικών βιβλιοθηκών» επισημαίνει η Διευθύντριας

της ΚΔΒΚ Ιωάννα Στεργιοπούλου.

Στις τρεις ημέρες του Φόρουμ θα γίνουν ομιλίες για τον πολιτισμό και την πολιτική, για το πώς μπορούν “ να συναντήσουν οι βιβλιοθήκες το κοινό τους: Παραδείγματα, μέθοδοι, ιδέες, προτάσεις”, για το πώς οι βιβλιοθήκες μπορούν να γίνουν χώροι φιλαναγνωσίας, επικοινωνίας και επαφής και να αποτελέσουν πεδίο διαλόγου σε μια ευρεία θεματολογία σχετικά με τις δράσεις και τις λειτουργίες μιας δημοτικής βιβλιοθήκης.

Ένας διάλογος που απαιτείται, ώστε το νέο κτίριο να αποκτήσει το ρόλο που του αξίζει και να γίνει κιβωτός πολιτισμού για την ευρύτερη περιοχή.

Για περισσότερες πληροφορίες:

http://www.kozlib.gr/forum/#

Μοιραστείτε την είδηση