Γιάννης Θεοφύλακτος: “200 εκατομμύρια ευρώ δάνειο στο ΚΕΕΛΠΝΟ, χωρίς να υπάρχει τέτοια δυνατότητα από τον Κανονισμό του”

2 Min Read
Στο δάνειο των 200 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο έλαβε το ΚΕΕΛΠΝΟ, χωρίς κάτι τέτοιο να προβλέπεται από τον Κανονισμό του, εστίασε τις ερωτήσεις του ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) κ. Γιάννης Θεοφύλακτος κατά την εξέταση του μάρτυρα κ.Θεόδωρου Παπαδημητρίου, Γενικό Διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ από ιδρύσεως και για 25 έτη.
Συγκεκριμένα ο κ.Θεοφύλακτος, κατά την τελευταία συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής το 2017, ρώτησε τον μάρτυρα σχετικά με τη συμμετοχή ή όχι του εκάστοτε Υπουργού Υγείας σε αποφάσεις για τη λήψη δανείων τέτοιου ύψους.Ο μάρτυς απήντησε ότι ο Υπουργός Υγείας “παρακολουθούσε και παρενέβαινε σε αυτές τις αποφάσεις” ενώ παράλληλα ανέφερε ότι υπήρχεσυνευθύνη για τα όσα συνέβαιναν στο ΚΕΕΛΠΝΟ ανάμεσα στον ίδιο, το Δ.Σ. και τον Υπουργό.
Ο μάρτυρας ξεκαθάρισε ότι η χορήγηση του δανείου των 200 εκατομμυρίων ευρώ με την εγγύηση του Ελληνικού δημοσίου ήταν Κυβερνητική απόφαση ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ προβλεπόταν από τον Κανονισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Ο κ.Θεοφύλακτος ρώτησε τον κ. Παπαδημητρίου αν γνώριζε ότι στις αρχές του 2011 ο τότε Υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος προσπάθησε να κάνει 117 κατ’ εξαίρεση προσλήψεις στον ΟΚΑΝΑ με τα χρήματα του δανείου του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο  μάρτυρας απήντησε καταφατικά αλλά αρνήθηκε να δώσει επιπλέον στοιχεία επικαλούμενος το δικαίωμά του στη σιωπή, καθώς είναι κατηγορούμενος για κακουργηματικές πράξεις για την υπόθεση αυτή.
Κλείνοντας ο κ.Θεοφύλακτος ζήτησε από τον μάρτυρα να τοποθετηθεί σχετικά με το θέμα της μη συνεργασίας του ΚΕΕΛΠΝΟ με το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας όσον αφορά την άρνηση παράδοσης στοιχείων. Ο κ.Παπαδημητρίου απάντησε αορίστως ότι “υπήρξε σύγκρουση ανάμεσα σε υπαλλήλους του ΚΕΕΛΠΝΟ και το Σώμα Επιθεωρητών”.
Μοιραστείτε την είδηση