Γιάννης Θεοφύλακτος: Άκυρα τα καταστροφολογικά σενάρια για ΑΗΣ Καρδιάς και Τηλεθέρμανση – Στο τραπέζι το ζήτημα των προσλήψεων

2 Min Read


Συνέντευξη στην ΕΡΑ Κοζάνης και τους δημοσιογράφους Κων/νο Δαβάνη και Αντώνη Μαυρίδη παραχώρησε ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης, Γιάννης Θεοφύλακτος.

Ακολουθούν τα κύρια σημεία της συνέντευξης, η οποία κινήθηκε γύρω από τα ενεργειακά θέματα της επικαιρότητας, ιδιαίτερα μετά τη συνάντηση που έγινε με τον Υπουργό Ενέργειας και τον Πρόεδρο της ΔΕΗ Α.Ε., μετά από πρωτοβουλία της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης:

– Πλήρης διάψευση των καταστροφολογικών σεναρίων που είδαν το φως της δημοσιότητας την προηγούμενη εβδομάδα από την αντιπολίτευση ότι δήθεν θα κλείσουν οι μονάδες της ΔΕΗ στην Καρδιά και στο Αμύνταιο και ότι θα υπάρξει πρόβλημα στην τηλεθέρμανση.

– Οι μονάδες 3 και 4 του ΑΗΣ Καρδιάς θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά, όπως και ο ΑΗΣ Αμυνταίου. Συνεπώς δεν υπάρχει ζήτημα με τη λειτουργία της τηλεθέρμανσης στην Πτολεμαΐδα (αλλά και του Αμυνταίου).

– Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης επιθυμούν διακαώς την ολοκληρωτική πώληση της ΔΕΗ, ενώ είναι εχθρικοί τόσο με τους υπαλλήλους όσο και με τους συνταξιούχους της ΔΕΗ. Η δε κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου (την οποία εξαγγέλει ο Κυρ. Μητσοτάκης) θα μειώσει ακόμη περισσότερο τις συντάξεις των εργαζομένων της ΔΕΗ, αλλά και θα πλήξει την προσωπική διαφορά που κρατά όλες τις συντάξεις σε αξιοπρεπή επίπεδα.

– Η εκκίνηση και η λειτουργία της Μονάδας ”Πτολεμαΐδα 5” θα οδηγήσει στην ομαλή μετάβαση προς τη νέα εποχή τόσο στο ενεργειακό κομμάτι όσο και της τηλεθέρμανσης.

– Το ζήτημα των νέων προσλήψεων στη ΔΕΗ είναι ήδη στο τραπέζι με πρωτοβουλία του κ. Θεοφύλακτου μετά την κατάθεση ερώτησης προς τον Υπουργό Ενέργειας σχετικά με τις προθέσεις της Κυβέρνησης όσον αφορά την στελέχωση της επιχείρησης σε ανθρώπινο δυναμικό, καθώς υπήρχε αθρόα αποχώρηση από την επιχείρηση, η οποία θα αυξηθεί ραγδαία τους τελευταίους μήνες.

Μοιραστείτε την είδηση