Γιάννης Θεοφύλακτος – Εξέταση Π. Πολάκη: «Το πάρτυ του ΚΕΕΛΠΝΟ

4 Min Read


Με αναφορά σε επιχειρηματία στη Γερμανία καταγόμενου από το Νομό Κοζάνης, ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης (Σύριζα) κ. Γιάννης Θεοφύλακτος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “στην περίοδο των παχιών αγελάδων μπορεί να ήταν ανεκτό ένα 5-10% διασπάθισης του δημόσιου χρήματος, (όχι όμως 30, 40 και 50%, όπως βλέπουμε στο ΚΕΕΛΠΝΟ), όμως μετά την πτώχευση της χώρας και την εφαρμογή σκληρών μνημονίων δεν είναι ανεκτό να σπαταλάται ούτε 1 ευρώ”.
Ο κ. Παύλος Πολάκης, αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, ήταν αποκαλυπτικός, απαντώντας στις ερωτήσεις του Βουλευτή κ. Γιάννη Θεοφύλακτου, κατά την εξέτασή του στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία και συγκεκριμένα σχετικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Ο κ. Θεοφύλακτος ρώτησε χαρακτηριστικά:
“Μήπως το Σ.Δ.Ο.Ε., το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας που κάνανε αυστηρούς ελέγχους και βρήκανε τόσα σκάνδαλα στο ΚΕΕΛΠΝΟ, είναι κομματικά όργανα του Συριζα;”
“Όχι βέβαια, πρόκειται για Ανεξάρτητες Αρχές”, απάντησε ο κ. Πολάκης και μάλιστα ανέφερε ότι ο Γενικός Επιθεωρητής του Σ.Ε.Υ.Π. διορίστηκε επί Ν.Δ. από τον πρώην Υπουργό Υγείας κ.Βορίδη!
Ο Γιάννης Θεοφύλακτος ρώτησε τον Παύλο Πολάκη σχετικά με το δάνειο των 200 εκατομμ. ευρώ που είχε λάβει το ΚΕΕΛΠΝΟ παρά το ότι κάτι τέτοιο δεν προβλεπόταν απο τον κανονισμό του, τονίζοντας ότι από τα 18 εκ. εμβόλια που αγοράστηκαν χρησιμοποιήθηκαν μόνο τα 350 χιλιάδες (!)
Ο Αναπλ. Υπουργός Υγείας υπήρξε άκρως αποκαλυπτικός: με πρόσχημα την επερχόμενη επιδημία γρίπης στη χώρα και κατόπιν πιέσεων πρώην Υπουργών όπως ο κ.Αβραμόπουλος, χορηγήθηκε το δάνειο αυτό με την εγγύηση του Ελληνικού δημοσίου, χωρίς κάτι τέτοιο να επιτρέπεται και χωρίς τελικώς να χρησιμοποιηθούν για τον σκοπό για τον οποίο αγοράστηκαν.
Κατόπιν ο κ. Θεοφύλακτος αναφέρθηκε σε οικονομικές συναλλαγές που συνέβησαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ οι οποίες κυριολεκτικά ανταποκρίνονται πλήρως στη λαϊκή παροιμία: ”Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει”.
Συγκεκριμένα αναφέρθηκε: (1) στα χρήματα τα οποία δόθηκαν απο το ΚΕΕΛΠΝΟ στον ΟΚΑΝΑ την περίοδο κατά την οποία η Αντιπρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Μαλλιώρη ήταν ταυτόχρονα και Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ! Και μάλιστα επρόκειτο για όσα περίσσεψαν από το δάνειο των 200 εκ. € των εμβολίων και τελικά δεν αξιοποιήθηκαν καν από τον ΟΚΑΝΑ όπως συμφωνήθηκε.
στα χρήματα (850.000 ευρώ) τα οποία δόθηκαν απο το ΚΕΕΛΠΝΟ στη Μητρόπολη Καισαριανής (!) για διενέγεια μικροβιολογικών εξετάσεων σε πρόσφυγες όταν ο Μητροπολίτης Kαισαριανής ήταν μέλος του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ. Και σαν να μην έφτανε αυτό οι εν λόγω εξετάσεις έγιναν σε μικροβιολογικό εργαστήριο ιδιοκτήτρια του οποίου ήταν άλλο μέλος του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ!!
στη φωτογραφική προκήρυξη για το νέο κτίριο του ΚΕΕΛΠΝΟ,
σε δικογραφίες που αφορούσαν άμεσα το ΚΕΕΛΠΝΟ και έχουν περιέργως εξαφανισθεί.
Ο Π. Πολάκης επιβεβαίωσε πλήρως τις αναφορές του Γιάννη Θεοφύλακτου, Βουλευτή Ν. Κοζάνης, ενώ ταυτόχρονα προσέθεσε νέα στοιχεία για την κακοδιαχείριση που γινόταν στο ΚΕΕΛΠΝΟ όπως το ότι τα χρήματα που πήρε η Μητρόπολη Καισαριανής δεν χρησιμοποιήθηκαν μόνο για τις εξετάσεις αλλά για ίδιο πλουτισμό, καθώς επίσης το ότι ΚΕΕΛΠΝΟ και ΟΚΑΝΑ προσπαθούν να καθυστερήσουν την έρευνα ανταλλάσσοντας συνεχώς μεταξύ τους άσκοπες αναφορές.
Κλείνοντας ο Αναπλ.Υπουργός απάντησε ότι για τέτοιας σοβαρότητας ζητήματα σαφώς και ενημερωνόταν ο εκάστοτε Υπουργός Υγείας, επιβεβαιώνοντας έτσι τον κ. Θεοφύλακτο ότι για όσα συνέβησαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ υπήρχε γνώση και συναπόφαση της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται (τεράστια πολιτική ευθύνη – πιθανόν και ποινική).

Η εξέταση του αν. Υπουργού Υγείας από τον Βουλευτή Ν. Κοζάνης κ. Θεοφύλακτο εδώ:

Μοιραστείτε την είδηση