Γιάννης Θεοφύλακτος για Έξοδο από Μνημόνια – Μακεδονικό – Κόκκινα Δάνεια

3 Min Read


Με το ερώτημα “Θέλετε να βγούμε από τα Μνημόνια, κύριοι της Ν.Δ. ή όχι”; ξεκίνησε την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Γιάννης Θεοφύλακτος, ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), κατά τη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο που ‘κλείνει’ επιτυχώς και την 4η αξιολόγηση.
“Όλοι θέλουν να βγούμε από τα Μνημόνια το καλοκαίρι του 2018”:, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοφύλακτος:
⁃ Πρωτίστως ο ελληνικός λαός που τόσες θυσίες έκανε 8 χρόνια τώρα,
⁃ Οι ευρωπαίοι εταίροι μας επίσης,
⁃ Ο διεθνής παράγοντας επιθυμεί να βγει η Ελλάδα από τα Μνημόνια,
⁃ Οι δανειστές μας το ίδιο.
⁃ “Ποιος μόνο δεν θέλει;” αναρωτήθηκε ο κ. Θεοφύλακτος. Ο Κυρ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ., όπως και το ΠΑΣΟΚ και η Φώφη Γεννηματά!
“Είναι θράσος να μην θέλουν να βγούμε από τα Μνημόνια αυτοί που εξαιτίας από τα πολιτικά – εγκληματικά τους λάθη (θαλασσοδάνεια – σκάνδαλα στην Υγεία, στα εξοπλιστικά και στις δημόσιες συμβάσεις) πτώχευσε η Ελλάδα και μπήκαμε στα Μνημόνια.
Το πολυνομοσχέδιο της 4ης αξιολόγησης δεν έχει νέα μέτρα, τόνισε ο κ. Θεοφύλακτος, ενώ ανέφερε ότι πλέον δεν ανθούν μόνο οι αριθμοί (μείωση ανεργίας, πλεονάσματα, άμεσες ξένες επενδύσεις, ανάπτυξη κτλ), αλλά βελτιώνεται σταδιακά η κατάσταση και στην κοινωνία.
Αναφορικά με τη συμφωνία Ελλάδας – FYROM, ο κ. Θεοφύλακτος τόνισε:
“Είναι μία καλή συμφωνία γιατί τόσες δεκαετίες όλος ο κόσμος τους λέει ‘Μακεδονία’ σκέτο και αυτό πλέον αλλάζει, συνεπώς παίρνουμε και δεν δίνουμε”.
Επίσης εξαλείφεται κάθε ίχνος αλυτρωτισμού των γειτόνων μας και κάθε σύνδεσή τους με τους αρχαίους Μακεδόνες.
“Ας μην γίνει και αυτή η εθνική υπόθεση μία ιστορία χαμένων ευκαιριών, όπως το Κυπριακό”, σημείωσε ο κ. Θεοφύλακτος. “Αν γινόταν η συμφωνία το 1992 σίγουρα θα ήταν καλύτερη και το ίδιο θα λέμε σε 25 χρόνια αν δεν γίνει τώρα η συμφωνία. Είναι μία ιστορική ευκαιρία και πρέπει να την αξιοποιήσουμε με ευθύνη για ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα”.
Ο κ. Θεοφύλακτος στο τελευταίο μέρος της ομιλίας του αναφέρθηκε στη νομοθεσία που διέπει τα κόκκινα δάνεια, ήτοι:
⁃ το νόμο Κατσέλη (3869/2010, όπως τροποποιήθηκε και/ ισχύει),
⁃ το νόμο του εξωδικαστικού μηχανισμού (. ν. 4469/2017) και
⁃ το ν. 4354/2015, όπως ισχύει.
Οι τροποποιήσεις στους νόμους αυτούς είναι σε θετική κατεύθυνση, σημείωσε ο κ. Θεοφύλακτος, καθώς διευκολύνουν τους συνεπείς δανειολήπτες και δυσχεραίνουν τους κακοπληρωτές, ενώ ανέφερε κατ’ άρθρο συγκεκριμένες νομοτεχνικές βελτιώσεις – προτάσεις του.

“Η 4η αξιολόγηση είναι η τελευταία πράξη του δράματος των μνημονίων -από τα οποία θα βγούμε είτε το θέλει είτε όχι ο κ. Μητσοτάκης”, ανέφερε κλείνοντας ο κ. Θεοφύλακτος “γι’ αυτό σας καλώ να ψηφίσετε το πολυνομοσχέδιο σεβόμενοι τις θυσίες του ελληνικού λαού”.

- Advertisement -

Ακολουθεί το βίντεο:
hhttps://www.youtube.com/watch?v=gjHEKl46mEQ&feature=youtu.be

Με εκτίμηση,
Από το γραφείο του Βουλευτή Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννη Θεοφύλακτου.

Μοιραστείτε την είδηση