Γιάννης Θεοφύλακτος, Βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ): “Τα σχολεία ανοίγουν φέτος με τα βιβλία και τους εκπαιδευτικούς στις θέσεις τους”

4 Min Read

Προσλήψεις σήμερα 15.371 αναπληρωτών εκπαιδευτικών πριν το πρώτο κουδούνι -νωρίτερα και περισσότερους από κάθε άλλη χρονιά, καθώς ήταν τουλάχιστον υποτριπλάσιες τις προηγούμενες χρονιές”.

Η είδηση αυτή ήρθε να επιβεβαιώσει τα όσα αποκόμισε ο Βουλευτής Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) κ. Θεοφύλακτος κατά την προχθεσινή του επίσκεψη τόσο στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Κων/νο Κωνσταντόπουλο, αλλά και στους Διευθυντές Α/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, κ. Γκαμπούρα Ιωάννη και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, κ. Βασιλική Βόντσα. Και οι τρεις ενημέρωσαν τον κ. Θεοφύλακτο ότι την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου τα σχολεία ανοίγουν, τα βιβλία βρίσκονται ήδη στις σχολικές αίθουσες και τα όσα κενά σε εκπαιδευτικούς υπάρχουν καλύπτονται με έγκαιρες και άμεσες προσλήψεις.

- Advertisement -

Ο κ. Κωνσταντόπουλος διαβεβαίωσε τον βουλευτή κ. Θεοφύλακτο ότι τη Δευτέρα θα κάνουν αγιασμό και θα λειτουργήσουν κανονικά μαζί με τα άλλα και τα σχολεία Ειδικής Αγωγής, αφού για πρώτη φορά φέτος έγιναν εγκαίρως προσλήψεις και στην Ειδική Αγωγή. Πράγματι σήμερα ανακοινώθηκαν για το Νομό Κοζάνης 50 προσλήψεις εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης και 45 Β/θμιας Εκπαίδευσης στην Ειδική Αγωγή (παράλληλα εγκρίθηκαν άλλες 65 προσλήψεις ειδικού βοηθητικού και εκπαιδευτικού προσωπικού στις δομές ειδικής αγωγής της Δ. Μακεδονίας).

Ο κ. Θεοφύλακτος ενημερώθηκε ακόμη από τον κ. Κωνσταντόπουλο εκτός των άλλων για το φιλόδοξο πρόγραμμα της Περιφερειακής Διεύθυνσης, το οποίο τρέχει και θα καλύψει με το πέρας του τις ανάγκες σε υλικοτεχνική υποδομή όλων των σχολείων της Δυτικής Μακεδονίας όσον αφορά τις νέες τεχνολογίες, τα σημαντικά εκπαιδευτικά συνέδρια που οργανώθηκαν με επιτυχία, αλλά και για το 10ήμερο επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών στην θεματική εβδομάδα. Ιδιαίτερη μνεία έγινε και στην έγκαιρη και χωρίς προβλήματα ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής των Διευθυντών Σχολείων.

Όσον αφορά την Α/θμια Εκπαίδευση ο κ. Γκαμπούρας παρουσίασε στον κ. Θεοφύλακτο την πολύ καλή εικόνα του Νομού Κοζάνης σε διδακτικό προσωπικό και βιβλία, αλλά και την ικανοποιητική εικόνα σε υποδομές επισημαίνοντας τις ελλείψεις σε κτιριακές ανάγκες κυρίως των Νηπιαγωγείων, παρουσιάζοντάς του όμως ταυτόχρονα τις δρομολογημένες λύσεις. Ο κ. Γκαμπούρας εξήρε τη λειτουργία του πρότυπου βιοκλιματικού Νηπιαγωγείου και Δημοτικού στη ΖΕΠ Κοζάνης, τόνισε την αύξηση των τμημάτων Παράλληλης Στήριξης και το πόσο σημαντικό είναι που η Πολιτεία φροντίζει για την αρωγή των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες μέσα στις σχολικές αίθουσες, όπως και τη λειτουργία των Ολοήμερων σχολείων που καλύπτουν εκπαιδευτικές και κοινωνικές ανάγκες, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την ανησυχία του για τη σταδιακή μείωση του μαθητικού πληθυσμού, που πλήττει κυρίως την περιφέρεια του Νομού.

Από την πλευρά της η Διευθύντρια Β/θμιας Εκπαίδευσης, κ. Βόντσα, εκθέτοντας την εικόνα του Νομού Κοζάνης επεσήμανε ότι τα βιβλία είναι στη θέση τους και οι λίγες ελλείψεις σε κάποιες ειδικότητες δηλώθηκαν και καλύφθηκαν άμεσα. Αφού αναφέρθηκε σε αναγκαίες βελτιώσεις των σχολικών κτιρίων στάθηκε ιδιαίτερα στην βελτίωση της λειτουργίας των ΕΠΑΛ. Χαρακτήρισε «υποδειγματική» τη λειτουργία στην Ειδική Αγωγή με την έναρξη από φέτος λειτουργίας του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου στην Πτολεμαϊδα, παράλληλα με αυτό της Άνω Κώμης, που συμπληρώνουν την εκπαίδευση στον τομέα αυτό. Στη συνομιλία της με τον κ. Θεοφύλακτο τόνισε και η κ. Βόντσα την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής Διευθυντών με το νέο θεσμικό πλαίσιο χωρίς ενστάσεις από την πλευρά των συμμετασχόντων, γεγονός που ο Βουλευτής έκρινε εξαιρετικά σημαντικό, ιδίως εντός ασφυκτικού χρονικού πλαισίου.

Ο Βουλευτής κ. Θεοφύλακτος ευχήθηκε και στους τρεις, καθώς και σε όλους τους εκπαιδευτικούς, «Καλή σχολική χρονιά» εξαίροντας το ρόλο και την αποτελεσματικότητά τους, αλλά και την πολύ καλή συνεργασία τους προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας και των μαθητών.

Μοιραστείτε την είδηση