Γιάννης Θεοφύλακτος: “Υλοποιούνται όλα τα θετικά μέτρα που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ”

3 Min Read

Καλεσμένος στις εκπομπές ”Αποκαλυπτικό δελτίο” στο κανάλι Neo Epsilon και ”Χώρα εν καμίνω” του δημοσιογράφου Πάνου Παναγιωτόπουλου στο ΚΟΝΤΡΑ Channel ήταν τις προηγούμενες ημέρες ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) κ. Γιάννης Θεοφύλακτος. Καλεσμένοι επίσης εκ μέρους της Ν.Δ. ήταν ο βουλευτής Νότης Μηταράκης και η ευρωβουλευτής Ελ. Βόζεμπεργκ, αντίστοιχα.
Ο κ. Θεοφύλακτος σχετικά με την πορεία της οικονομίας τόνισε ότι μετά την έξοδο της χώρας απο τα μνημόνια η κυβέρνηση πραγματοποιεί βήμα προς βήμα ό,τι ακριβώς είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ το Σεπτέμβριο του 2018:
Αύξηση κατώτατου μισθού και κατάργηση υποκατώτατου,
ακύρωση μείωσης των συντάξεων,
επιδότηση ενοικίου, ενώ πολύ σύντομα θα τελειώσει η διαβούλευση με τους θεσμούς και θα ψηφιστούν στη βουλή τόσο ο νέος νόμος που θα αφορά
τις 120 δόσεις για χρέη σε εφορία – εφκα όσο και
ο νόμος που θα αντικαταστήσει το νόμο Κατσέλη.
Ο κ. Θεοφύλακτος αναφέρθηκε στην ορκωμοσία των πρώτων Πυροσβεστών και την αποφοίτησή τους από την αντίστοιχη σχολή της Πτολεμαΐδας. Αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία για την περιοχή της Εορδαίας αλλά και ευρύτερα για το Νομό Κοζάνης. Όσον αφορά τις αντιδράσεις που υπήρξαν στην Πτολεμαΐδα κατά την επίσκεψη της Υπουργού κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών είναι μεν προβληματισμένοι με τη συμφωνία, όμως συμφωνούν ότι έπρεπε να λυθεί το θέμα. Πρώτη φορά γίνεται ξεκάθαρο σε όλους ότι οι γείτονες δεν έχουν καμία σχέση με τον Μ.Αλέξανδρο ούτε με την αρχαία Ελληνική ιστορία και ταυτόχρονα η γλώσσα τους είναι σλαβική. Αποτελούν το γεωγραφικό βόρειο τμήμα της Μακεδονίας. Στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο πλέον συνειδητοποιούν ότι η γείτονα χώρα δεν είναι “Μακεδονία” (σκέτο), όπως έως τώρα είχαν συνηθίσει να τους λένε, λόγω των λανθασμένων χειρισμών των προηγούμενων Κυβερνήσεων επί 25 ολόκληρα χρόνια.
Τέλος, συζητήθηκε το θέμα των Ευρωεκλογών που έρχονται και της σημασίας που έχουν αυτές για το μέλλον των λαών της Ευρώπης. Ο κ. Θεοφύλακτος επεσήμανε ότι οι δυνατές οικονομικά χώρες της Ευρώπης, όπως η Γερμανία, διέπραξαν λάθη στις πολιτικές τους τα οποία οδήγησαν τους πολίτες να στραφούν σε ακροδεξιά κόμματα. Γι’ αυτό ακριβώς ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε πρόσφατα σε ένα μεγάλο κάλεσμα προς όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας μας για κοινή πορεία απέναντι στην άνοδο του φασισμού και των ακροδεξιών αντιλήψεων που τείνουν να επικρατήσουν. Πρέπει πολύ σύντομα η Ευρώπη να ξαναβρεί τη χαμένη αλληλεγγύη της προς όφελος των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών της οι οποίοι τόσο πολύ έχουν ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια.

Μοιραστείτε την είδηση