Γίνε Σύμμαχος Ζωής! Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών – Συμμετέχουμε στην αλυσίδα ζωής!

3 Min Read

Σήμερα, Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016 από τις 19:00 έως τις 22:00, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής»  θα ενημερώνει για την εθελοντική δωρεά Μυελού των Οστών στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης.

Την ημέρα αυτή θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλους, να δείξουμε πόσο σημαντικός μπορεί να είναι ο Ένας άνθρωπος για τη ζωή του άλλου, να ενθαρρύνουμε τον κόσμο να ενημερωθεί και να γίνει καθένας από εμάς μέρος αυτής της αλυσίδας ζωής που καθημερινά σώζει ζωές ασθενών σε ολόκληρο τον κόσμο.

- Advertisement -

-Γνωρίζετε ότι μπορείτε να Χαρίσετε Ζωή σε έναν ασθενή με λευχαιμία, απλά με διαδικασία παρόμοια της αιμοδοσίας;

-Γνωρίζετε ότι μπορείτε να γραφτείτε ως εθελοντές δότες Μυελού των Οστών, απλά δίνοντας σάλιο;

-Γνωρίζετε πόσοι συνάνθρωποί μας με λευχαιμία, μεταξύ τους και μικρά παιδιά, αγωνιούν καθημερινά προσπαθώντας να βρουν έναν συμβατό εθελοντή δότη;

Εθελοντές της «Γέφυρας Ζωής» θα απαντούν στα ερωτήματά σας και θα εγγράψουν νέους εθελοντές δότες Μυελού των Οστών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών, που καθιερώθηκε να εορτάζεται κάθε τρίτο Σάββατο του Σεπτέμβρη (φέτος 17 Σεπτεμβρίου).

Στόχος του εορτασμού δεν είναι μόνο να ευχαριστήσουμε τον κάθε δότη Μυελού των Οστών και τους γονείς που δωρίζουν το Ομφαλοπλακουντιακό αίμα (Βλαστοκύτταρα) των παιδιών τους, αλλά και να ευαισθητοποιήσουμε το ευρύ κοινό για την ανάγκη ύπαρξης πολλών δοτών και την επίδραση της μεταμόσχευσης στις ζωές των ασθενών.
Τα 28 εκατομμύρια δωρητών Μυελού των Οστών παγκοσμίως δεν επαρκούν ώστε να βρίσκει ο κάθε ασθενής συμβατό μόσχευμα. Χρειαζόμαστε περισσότερους, χρειαζόμαστε εσένα!

Γίνε σύμμαχος Ζωής – Νίκησε τη λευχαιμία
Δότες Μυελού των Οστών μπορείτε να εγγράφεστε καθημερινά στο γραφείο του συλλόγου μας, Π.Χαρίση 23 και στις εξορμήσεις που ανακοινώνουμε στα τοπικά μέσα και τη σελίδα μας στο Facebook: Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης.

*Για πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 6977337561 & 2461040575, στείλτε το μήνυμα σας στο [email protected] ή στη σελίδα μας στο Facebook κι επισκεφθείτε www.seakozanis.gr και www.xarisezwi.gr .
ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ- ΧΑΡΙΣΕ  ΖΩΗ

Με σεβασμό στους Ασθενείς και εκτίμηση στους Εθελοντές Αιμοδότες.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος                                 Η Γ. Γραμματέας

Τσαουσίδης Θεόδωρος                      Τσαουσίδου Κάκη

 

Μοιραστείτε την είδηση