Γιώργος Αμανατίδης «Εγκρίθηκε η ίδρυση του Γυμνάσιου Εράτυρας»

1 Min Read

Σε συνέχεια της διαρκούς επαφής μου με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, από τον Ιανουάριο 2021, υπογράφηκε η Απόφαση ίδρυσης του Γυμνασίου Εράτυρας.

Είχαν προηγηθεί η θετική Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου, η σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης (Νοέμβριος 2020), η θετική εισήγηση της Δνσης Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, η συνεργασία μου με την αρμόδια Υφυπουργό (30-03-2021) όπου “κλείδωσε” η ίδρυση του Γυμνασίου Εράτυρας που μέχρι τώρα λειτουργεί ως Παράρτημα του Γυμνασίου Γαλατινής. Στο ίδιο διάστημα είχα εβδομαδιαίο συντονισμό με το Υπουργείο Παιδείας το οποίο, ύστερα από έλεγχο των Οικονομικών Υπηρεσιών του, έστειλε το Αίτημα (στις αρχές Απριλίου), για τελική έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών.

- Advertisement -

Η νέα πρόκληση για την Εράτυρα και το Δήμο Βοΐου είναι η αύξηση των μαθητών και η παραγωγική λειτουργία του Γυμνασίου προς όφελος της εκπαίδευσης και της περιοχής.

Ευχαριστίες στην Υφυπουργό κα Ζέττα Μακρή που ανταποκρίθηκε θετικά στο δίκαιο Αίτημα των Φορέων της περιοχής και για την συνεχή και αποτελεσματική συνεργασία μας.

Γραφείο Τύπου, Γιώργος Αμανατίδης

Μοιραστείτε την είδηση