Γιώργος Αμανατίδης για τηλεθερμάνσεις και αποκαταστάσεις εδαφών από το Ταμείο Ανάκαμψης: H υλοποίηση των έργων που ανακοινώθηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη θα προχωρήσει

2 Min Read
Το τελευταίο διάστημα απασχολούν τους φορείς και πολίτες της περιοχής σημαντικά έργα η επιλεξιμότητα των οποίων στο Ταμείο Ανάκαμψης βρίσκεται υπό αίρεση με πιθανή αρνητική εξέλιξη.
Δεδομένου ότι για την περιοχή μας θα είναι διαθέσιμοι σημαντικοί πόροι στο πλαίσιο και της απολιγνιτοποίησης όπως πχ Ταμείο Ανάκαμψης, Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης, ΕΣΠΑ 2021-2017 (Εθνικό και Περιφερειακό σκέλος) κλπ η υλοποίηση των έργων που ανακοινώθηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη θα προχωρήσει.
Άλλωστε η αξία του χρήματος είναι ίδια ανεξάρτητα από την πηγή χρηματοδότησης.
Οι τηλεθερμάνσεις των οικισμών με χρήση φυσικού αερίου υπό προϋποθέσεις μπορούν να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ έτσι όπως σχεδιάστηκαν.
Στη σελίδα 10 της 2ης εγκυκλίου για την προετοιμασία του σχεδιασμού των προγραμμάτων 2021-2027 και ειδικότερα στην παράγραφο 3 προβλέπεται η επιλεξιμότητα με πόρους του ΕΤΠΑ ή/και του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης.
Το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης με στόχο την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας.
Η έγκριση ποσού 300,00 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την αποκατάσταση των εδαφών της ΔΕΗ με τη συμβολή του δυναμικού της περιοχής (εργολάβοι μεταφορών, οδηγοί, εργάτες κλπ) φαίνεται ότι θα έχει θετική κατάληξη. Μένει, βέβαια, να επιβεβαιωθεί.
Πρέπει να γίνει σαφές ότι αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν την Κυβέρνηση στο ανώτατο επίπεδο καθώς και την ομάδα διαπραγμάτευσης.
 Στο πλαίσιο όμως του ρόλου μας και του συνεχούς ενδιαφέροντος και της έγνοιας για τα θέματα της περιοχής τα θέτουμε με επιμονή και με κάθε ευκαιρία, ενώ στη συνέχεια παρακολουθούμε την εξέλιξή τους.
Γιώργος Αμανατίδης
Βουλευτής Ν. Κοζάνης
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Μοιραστείτε την είδηση