Γιώργος Αμανατίδης: Ναι, στις 8 Οκτωβρίου θα είμαστε οι νικητές

4 Min Read

Εγκαινιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης το εκλογικό κέντρου του συνδυασμού «Συμμαχία για την Ανάπτυξη» στην Κοζάνη

Να δώσουν αξία στην εντολή που έδωσαν στον ίδιο και στους συνεργάτες του, κάλεσε τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμαχία για την Ανάπτυξη» Γιώργος Αμανατίδης, κατά την ομιλία του το βράδυ της Πέμπτης στην Κοζάνη στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου.

Ο κ. Αμανατίδης μίλησε για ορθότητα της απόφασης να κατέβει υποψήφιος Περιφερειάρχης με στόχο «να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο. Ο συνδυασμός ξεκίνησε από την κοινωνία και  προέκυψε από τη δημόσια πρόσκληση προς όλους τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας. Έδωσε προοπτική στην αγωνία των συμπολιτών μας. Επί της ουσίας έγινε εντολή για μένα προσωπικά αλλά και για τα εκλεκτά μέλη τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους του συνδυασμού μας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Αμανατίδης.

Μίλησε για έναν δυναμικό συνδυασμό με στόχο την ανάπτυξη από ανθρώπους «διαφόρων επαγγελματικών ομάδων, διαφορετικών πολιτικών αποχρώσεων αλλά με κοινό στόχο. Με όραμα, με συμμετοχική λειτουργία, με αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και ευθυνών, με ταχύτητα και αποτέλεσμα θα παράξουμε το έργο που απαιτείται, θα προωθήσουμε τις αλλαγές που χρειάζονται και θα δημιουργήσουμε την Περιφέρεια των εξελίξεων και της προόδου» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμαχία για την Ανάπτυξη» μίλησε για μια «τοξικότητα που γίνεται συνήθεια» και κάλεσε τους πολίτες να εμπιστευτούν τον συνδυασμό «όχι μόνο για όσα δεν έγιναν ή για να τιμωρηθούν άδικες συμπεριφορές αλλά, κυρίως, για όσα πιστεύουν ότι μπορούμε να κάνουμε στο μέλλον. Γιατί οι πολίτες ξέρουν και δεν θα πρέπει να τους υποτιμάμε. Γνωρίζουν και έζησαν λάθος πολιτικές  και επιθυμούν την αλλαγή. Βλέπουν στο συνδυασμό μας ανθρώπους που νοιάζονται, που βάζουν τον τόπο πάνω από την κομματική νομιμοφροσύνη, που βλέπουν το τρένο της ανάπτυξης να κάνει στάση για να ανέβουν, που δεν αισθάνονται αντάρτες αλλά, τολμηροί και ενεργοί πολίτες δίπλα στην κοινωνία που επιζητεί όσα της ανήκουν» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο κ. Αμανατίδης παρουσίασε σε αριθμούς μια γκρίζα εικόνα για την Δυτική Μακεδονία. Όπως είπε «δεν μπορούμε να είμαστε απαθείς όταν οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους για τη Δυτική Μακεδονία και είναι πρώτη στη μείωση πληθυσμού, πρώτη στην απώλεια ΑΕΠ – εισοδήματος, ανάμεσα στις πέντε χειρότερες θέσεις σε όλη την Ευρώπη η κατάρρευση του Περιφερειακού Ακαθάριστου Προϊόντος, τελευταία σε επενδύσεις και εξαγωγές με τη μεγαλύτερη μείωση, τελευταία στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ, 263η μεταξύ 268 ευρωπαϊκών Περιφερειών ως προς την ανταγωνιστικότητα, με βάση το Δείκτη Περιφερειακής Ανταγωνιστικότητας, πρώτη στην ανεργία διαχρονικά στην Ελλάδα, έκτη με την υψηλότερη ανεργία στην Ευρώπη στις ηλικίες 15-74 και με έναν στους τέσσερις κατοίκους να αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο φτώχειας».

Δήλωσε «υποχρεωμένος» να πάρει πρωτοβουλίες μακριά από τοξικότητες και με την ομάδα του έτοιμη να αγωνιστεί για αυτά «που απαιτούν η κοινωνία και η οικονομία» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Τέλος, κάλεσε τους υποψήφιους Περιφερειακούς του Συμβούλους να εντείνουν τις προσπάθειές τους τις επόμενες μέρες και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην κοινωνία. «Να πείσουμε τους πολίτες ότι έχουμε τις λύσεις στα προβλήματα και μπορούμε να προσφέρουμε προοπτική στη Δυτική Μακεδονία. Στις 8 Οκτωβρίου θα πρέπει να αποδείξουμε ότι μας γέννησε μία ανάγκη και οι πολίτες μας εμπιστεύθηκαν γι’΄ αυτό. Σας καλώ λοιπόν να γίνουμε οι πρωταγωνιστές του Σεπτεμβρίου και οι νικητές του Οκτωβρίου» ολοκλήρωσε την ομιλία του ο κ. Αμανατίδης.

Σωκράτης Μουτίδης – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση