Γιώργος Δακής: Βουλευτής σημαίνει να είμαι όλοι εσείς και όχι ένα κυνήγι καρέκλας εξουσίας, ιδιοτέλειας και διαπλοκής

5 Min Read

Γεμάτη η αίθουσα της Ευξείνου Λέσχης στην προεκλογική του ομιλία στην Κοζάνη

Κατάμεστη από κόσμο ήταν η αίθουσα της Στέγης Ποντιακού Πολιτισμού της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης στην κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψήφιου Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Δακή. Το “παρών” έδωσαν αυτοδιοικητικοί της περιοχής, πρώην βουλευτές, φορείς και πολίτες από ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία.

Ο Γιώργος Δακής, μεταξύ άλλων, πρότεινε,  την ίδρυση Ιατρικής Σχολής και τη λειτουργία Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου εντός της ΠΕ Κοζάνης, καθώς και τη δημιουργία ψηφιακού κόμβου μεγάλων δεδομένων (Big Data). Δεσμεύτηκε πως θα ενεργοποιήσει τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να έρθουν νέα έργα και ανάπτυξη στην περιοχή και κάλεσε τους πολίτες να τον εμπιστευτούν στις 21 Μαΐου ώστε να έχουν την εκπροσώπηση που τους αξίζει, όπως χαρακτηριστικά είπε.

- Advertisement -

Από την ομιλία του δεν έλλειψαν οι αναφορές στις ημέρες του ως αυτοδιοικητικός, τόσο ως Νομάρχης όσο και ως Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας. «Μετά από τόσα χρόνια και χάρη στην δική σας εμπιστοσύνη κάναμε πολλά βήματα προς τα εμπρός και σας καλώ να κάνουμε ακόμα περισσότερα αυτή τη φορά από ένα εξίσου σημαντικό μετερίζι, αυτό του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας της ΠΕ Κοζάνης» είπε ο κ. Δακής και ανέφερε πως η προσαρμογή της χώρας και κατά συνέπεια της περιοχής στην κλιματική αλλαγή είναι αναμφισβήτητη. Προς αυτή την κατεύθυνση, είπε πως θα χρειαστεί να αξιοποιηθούν πλήρως τα ευρωπαϊκά και εθνικά κονδύλια μέσα από έναν σωστό σχεδιασμό. «Η πράσινη ανάπτυξη, η ψηφιακή μετάβαση, η απασχόληση, η υγεία, η παιδεία και οι ιδιωτικοποιήσεις με τη διάσταση της μόχλευσης επενδύσεων αποτελούν τομείς που μπορούν να δώσουν χειροπιαστά αποτελέσματα στις ανάγκες και στον σχεδιασμό της κοινωνίας μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δακής.

Ως εμβληματικά έργα που αποτελούν τον κεντρικό πυρήνα της πολιτικής του πρότασης που μπορούν να χρηματοδοτηθούν με τη στενή συνεργασία Κυβέρνησης και Αυτοδιοίκησης είναι:

  • οδικά έργα, όπως το τμήμα Πτολεμαΐδα – Φλώρινα, το τμήμα Τριγωνικό – Νότιος Δακτύλιος Κοζάνης – Κόμβος Κοίλων, ο παραλίμνιος δρόμος της λίμνης Πολυφύτου
  • έργα τουριστικής ανάπτυξης, όπως ο πρώην οικισμός της ΔΕΗ στα Ίμερα, που ανήκει από το 2008 στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης και για τον οποίο υπάρχουν έτοιμες μελέτες αξιοποίησης
  • η δημιουργία και ανάπτυξη κέντρου ψηφιακών δομών για την ανάλυση μεγάλων δεδομένων (Big Data) στα πλαίσια του κυβερνοχώρου
  • η δημιουργία και ανάπτυξη δομών Τεχνητής Νοημοσύνης, Νευροεπιστημών, Βιοπληροφορικής και Βιοτεχνολογίας, που μπορούν να μας φέρουν στη διεθνή επιστημονική πρωτοπορία.

«Κομβικό ρόλο για την προσέλκυση επενδύσεων έχει η απευθείας σιδηροδρομική σύνδεση με το Πλατύ Ημαθίας ώστε η περιοχή μας να αποκτήσει πρόσβαση στα λιμάνια της πατρίδας μας και στις αγορές του εξωτερικού. Επιβεβλημένη είναι και η αναβάθμιση του αεροδρομίου της Κοζάνης και η καθημερινή διασύνδεσή του πρωτίστως με την Αθήνα, καθώς και με άλλα αεροδρόμια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Βασική, διεκδίκηση για την αειφορία της κοινωνίας μας αποτελεί η αποκατάσταση και αξιοποίηση των δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων των λιγνιτικών πεδίων, που μπορούν να συνεισφέρουν καθοριστικά στην απασχόληση και στην οικονομική ισορροπία του τόπου μας. Προσωπικά δεσμεύομαι να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις, τη γνώση και την εμπειρία μου, ώστε να υπάρξει το καλύτερο θετικό αποτέλεσμα στην δυνατότητα ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων και αναπτυξιακών έργων και επενδύσεων για την περιοχή μας, αξιοποιώντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα» ανέφερε.

Κύρια πρότασή που ανακοίνωσε είναι η ίδρυση Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και η δημιουργία πανεπιστημιακού νοσοκομείου. «Η πρότασή μου είναι ρεαλιστική και μπορεί να χρηματοδοτηθεί άμεσα από τα διαθέσιμα κονδύλια των 5,2δις ευρώ, των δράσεων Απασχόλησης Υγείας και Παιδείας του Ταμείου Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας. Αυτή η εξέλιξη, εκτός από την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, συμβάλει καθοριστικά και στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας» είπε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας την ομιλία του είπε «είμαι αποφασισμένος να αγωνιστώ για να έχει η κοινωνία μας αυτό που πραγματικά της αξίζει, μέσα από ολοκληρωμένες, ξεκάθαρες και ρεαλιστικές προτάσεις στην Βουλή των Ελλήνων. Μακριά από λαϊκισμούς και ψεύτικες υποσχέσεις. Σας θέλω δίπλα μου στον κοινό αγώνα για ένα καλύτερο αύριο. Μαζί στη νικηφόρα μάχη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας για την Ελλάδα μας».

Μοιραστείτε την είδηση