Γιώργος Δούρβας: Ένας ζωγράφος στο ημίφως – Εκδήλωση στο πλαίσιο των «Πορτρέτων της πόλης»

2 Min Read

Στο έργο του Κοζανίτη ζωγράφου Γιώργου Δούρβα ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση με τίτλο «Ζωγράφος στο ημίφως», στο πλαίσιο των «Πορτραίτων της πόλης» που διοργάνωσε ο Δήμος Κοζάνης και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού.

Στην εκδήλωση που έγινε τη Δευτέρα στη Βιβλιοθήκη μίλησαν για τον ζωγράφο και το έργο του ο Μιχάλης Πιτένης, η Ελένη Δινοπούλου και η Γλύκα Διονυσοπούλου.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παναγιώτης Δημόπουλος έγραψε:

«Ένας Κοζανίτης ζωγράφος ο οποίος δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός και ο οποίος θα έπρεπε να είναι πάρα πολύ γνωστός, είναι ο Γιώργος Δούρβας, ετών 72.

Αυτοδίδακτος, λακωνικός (“ο ζωγράφος δεν μιλάει, ζωγραφίζει” απάντησε σε σχετική ερώτηση) και άκρως ποιητικός, με την πραγματική έννοια, μας τίμησε σήμερα στην Βιβλιοθήκη Κοζάνης μιλώντας για λίγο για το έργο του. Τον παρουσίασαν o Μιχάλης Πιτένης και δύο ζωγράφοι της περιοχής, οι κυρίες Διονυσοπούλου και Δινοπούλου στο πλαίσιο των “πορτραίτων της Κοζάνης” του Δήμου.

Ο κ. Γιώργος είναι το καθαρόαιμο outsider, ο άνθρωπος που κάνει κάτι χωρίς να τύχει της παραμικρής παρότρυνσης για αυτό, στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Σήμερα μας ανάγκασε όλους να αισθανόμαστε άσχημα, επειδή δεν δίνουμε την απαιτούμενη προσοχή σε όσα θαυματουργά συμβαίνουν γύρω μας, αλλά και να αισθανόμαστε καλύτερα επειδή δώσουμε δεν δώσουμε προσοχή, αυτός τουλάχιστον είναι Ζωγράφος με Ζ (κεφαλαίο).

Προφανώς όμως, ο κόσμος έχει καλύτερα χρώματα, όταν τους δίνουμε προσοχή. Ελπίζω, σύντομα, να γίνει μια μεγάλη έκθεση των έργων του και, γιατί όχι, να εκδοθεί το σχετικό λεύκωμα».

Πηγή φωτογραφιών: Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης, kozani.tv

Μοιραστείτε την είδηση