Γιώργος Κασαπίδης: Άσκοπη τώρα η συζήτηση για νέο νοσοκομείο στην Κοζάνη- Μελέτη σκοπιμότητας αν μεταβιβαστεί στις Περιφέρειες η ευθύνη διαχείρισης

2 Min Read

Τη θέση του για το  διάλογο που έχει ξεκινήσει για ένα νέο νοσοκομείο στην Κοζάνη, εξέφρασε ο Γιώργος Κασαπίδης στη σημερινή συνέντευξη τύπου απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου, χαρακτηρίζοντας τη συζήτηση “άσκοπη”.

“Πιστέυω πως αυτή την περίοδο πρώτο μέλημα μας είναι όπως έχουμε αποδείξει έμπρακτα, είναι ο αγώνας κατά του κορωνοιού ταυτόχρονα με τη στήριξη οικονομικά των κοινωνικών ομάδων. Οτιδήποτε άλλο αυτή την περίοδο διασπά τις δυνάμεις, διασπά το ενδιαφέρον της κοινωνίας στο σκοπό του μηδενισμού των κρουσμάτων ώστε όλοι μαζί οργανωμένα, με τη συμβολή των γιατρών να τηρήσουμε τα μέτρα…Οτιδήποτε άλλο αυτή την περίοδο είναι άσκοπο. Το σύστημα υγείας φυσικά και χρειάζεται ανακαίνιση  και ως Περιφέρεια έχουμε θέσει ως αναπτυξιακό πυλώνα τον τομέα της υγείας, πρωτίστως για τη βελτίωση της ποιότητας της υγείας αλλά και την προοπτική οικονομικής δραστηριότητας. Όλες οι μονάδες υγείας  χρειάζονται αναβάθμιση και ήδη προβαίνουμε σε αυτό”.

- Advertisement -

Ο κ. Κασαπίδης πρόσθεσε πως θα γίνει επιδημιολογική μελέτη στην περιοχή ώστε να χαραχθεί μια στοχευμένη πολιτική, χωρίς όμως όπως τόνισε να υπάρχει αρμοδιότητα. “Διεκδικούμε ρόλο στη διαχείριση της υγείας και αν τη λάβουμε θα είμαστε έτοιμοι να χαράξουμε στρατηγική. Εφόσον τότε καταδειχθεί η ανάγκη, θα υπάρξει τεκμηρίωση στη σκοπιμότητα που θα προκύψει από μια τέτοια μελέτη. Αυτή την περιόδο πρέπει να είμαστε επικεντρωμένοι στη μάχη κατά του κορωνοιού”.

Μοιραστείτε την είδηση