Γιώργος Κασαπίδης: Στη Δυτική Μακεδονία η πρώτη και μεγαλύτερη επένδυση στο πράσινο υδρογόνο στην Ευρώπη

1 Min Read

Μέχρι το τέλος της δεκαετίας να δημιουργήσουμε περισσότερες από 20 χιλιάδες θέσεις εργασίας

«Θέλουμε μέχρι το τέλος της δεκαετίας να δημιουργήσουμε περισσότερες από 20 χιλιάδες θέσεις εργασίας άμεσες και έμμεσες στο νέο παραγωγικό μοντέλο της περιφέρειας μας» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης κατά την έναρξη του συνεδρίου για την καινοτομία με έμφαση στην τεχνολογία του υδρογόνου, στο Εκθεσιακό Κέντρο στα Κοίλα.

Ο Περιφερειάρχης στάθηκε ιδιαίτερα στη μετατροπή του Πανεπιστημίου σε ένα πρότυπο «πράσινο πανεπιστήμιο» και στην υποστήριξη από πλευράς περιφέρειας 40 ερευνητικών προγραμμάτων. «Πριν 3 χρόνια είχαμε μηδέν start up και σήμερα φτάσαμε τις δέκα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κασαπίδης τόνισε πως για ακόμη γρηγορότερα αποτελέσματα η περιοχή ενσωματώνει την τεχνολογία του Πράσινου Υδρογόνου ενώ ήδη εχει παραγγελθεί ένα αυτοκίνητο υδρογόνου «για να δείξουμε ότι αυτό που εξαγγείλαμε και λοιδορηθήκαμε πριν κάποια χρόνια σήμερα έχει περιεχόμενο».

Είναι η μοναδική πρόταση για τη Δυτική Μακεδονία, που μπορεί να δώσει προοπτική στις θέσεις εργασίας ανέφερε κάνοντας λόγο για την πρώτη και μεγαλύτερη επένδυση στο πράσινο υδρογόνο στην Ευρώπη.

Γιάννης Κωσταρέλλας

 

Μοιραστείτε την είδηση