Γιώργος Καββαθάς: «Να εφεύρουμε νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για τις μικρές επιχειρήσεις» (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

3 Min Read

O  Γιώργος Καββαθάς , πρόεδρος της ΓΣΒΕΕ(Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος) παραχώρησε συνέντευξη στα πλαίσια του διήμερου συνεδρίου «Επιχειρηματικής Επανεκκίνησης» , το οποίο θα διεξαχθεί στις 12 και 13 Φεβρουαρίου στην Κοζάνη, στη Στέγη Ποντιακού Ελληνισμού της Ευξείνου Λέσχης. Ο κ. Καββαθάς αποτελεί έναν από τους κεντρικούς ομιλητές της πρώτης θεματικής ενότητας του συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση.
Χαρακτήρισε αξιέπαινη την πρωτοβουλία για την επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας, η οποία ξεκινά από τις δικές τις δυνάμεις ,δηλαδή τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Eμφαση δόθηκε στο χρηματοδοτικό κομμάτι με τη δημιουργία τράπεζας αναπτυξιακού σκοπού, αλλά και τοπικού ταμείου με στόχευση στις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Αξιέπαινη πρωτοβουλία των παραγωγικών φορέων το συνέδριο
Ο πρόεδρος της ΓΣΒΒΕ ανέφερε για το συνέδριο: «Το συνέδριο της Επιχειρηματικής Επανεκκίνησης που οργανώνει το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Κοζάνης είναι μια αξιέπαινη πρωτοβουλία των παραγωγικών φορέων και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της αναβάθμισης του ρόλου της τοπικής επιχειρηματικότητας. Aλλωστε το ινστιτούτο της ΓΣΒΕΕ έχει κάνει σε όλες τις ομοσπονδίες της χώρας μελέτη της υπάρχουσας κατάστασης και έχει βρει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα ως έναυσμα για επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας. Στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις μπορούμε να προχωρήσουμε και στη δημιουργία παραγωγής και σε νέες θέσεις εργασίας στη βιοτεχνία, το εμπόριο, τις υπηρεσίες».
Ρευστότητα στους μικρούς για την επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας
«Οξύμωρο για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας .Μια περιοχή με υψηλές δυνατότητες ανάπτυξης και αειφορίας να παραμένει στάσιμη .Θα πρέπει η κυβέρνηση να δημιουργήσει υποδομές για ρευστότητα ώστε να επανεκκινήσει η οικονομία. Τίθεται το θέμα της χρηματοδότησης. Τα τελευταία χρόνια η επιχειρηματικότητα της Ελλάδος έχει την παγκόσμια πρωτοτυπία να λειτουργεί με την έλλειψη τραπεζικού συστήματος». Κατηγορηματικός ο κ. Γιώργος Καββαθάς για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες που δεν έχουν δώσει δυνατότητες για ανάπτυξη προτείνει τη δημιουργία τράπεζας αναπτυξιακού σκοπού.
Oσο για το νέο φιλόδοξο σχέδιο για δημιουργία ταμείου επιχειρηματικότητας με τη βοήθεια του τοπικού πόρου ανέφερε: «Μπορεί να προχωρήσει , αρκεί να εφεύρουμε νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για τις μικρές επιχειρήσεις. Αν έχουμε ταμείο για στόχευση πάλι σε μεγάλες επενδύσεις εντάσεως κεφαλαίου κι όχι εντάσεως εργασίας δε θα λύσουμε το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας και κατ’ επέκταση το ασφαλιστικό. Η στόχευση πρέπει να είναι στις μικρομεσαίες και μικρές επιχειρήσεις. Αυτός είναι ο μοχλός ανάπτυξης , όταν με την τελευταία έρευνα το 89,5% των θέσεων εργασίας έχουν επιχειρήσεις ως 10 άτομα προσωπικό».

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση