Γιώργος Τριανταφύλλου, ένας πολυπράγμων νέος

5 Min Read

Με αφορμή το βιβλίο του «Τρεις Κόσμοι» βρεθήκαμε με τον Γιώργο Τριανταφύλλου, τον 21χρονο Κοζανίτη που παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει ήδη κάνει πολλά και στοχεύει σε ακόμη περισσότερα.

Ο Γιώργος γεννήθηκε το 2002 στην Κοζάνη και από το 2017 ως μαθητής δημοσιογράφος βρήκε την κλίση του στο γραπτό λόγο. Μέσα από την αρθρογραφία, τη συμμετοχή στο σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής» και τις κατασκηνώσεις όπου συμμετέχει ως ψυχαγωγός, δίνει το στίγμα του. Είναι μέλος του οργανισμού «Go Alive» και ήταν υπεύθυνος επικοινωνίας στο πρώτο φεστιβάλ νεολαίας της πόλης, ενώ μέσω του προγράμματος Erasmus αποκτά εμπειρίες σε ξένα ακαδημαϊκά περιβάλλοντα. Εδώ και δύο χρόνια είναι φοιτητής στη σχολή θεάτρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχει αγωνιστεί για την ένταξη στο 5% της κατηγορίας του που είναι τα άτομα με αυτισμό στα ΑΕΙ.

- Advertisement -
Ad image
- Advertisement -
Ad image

Το περασμένο διάστημα ανέβασε το έργο «Ρασκόλνικοφ» σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης. Σε αυτές τις εκλογές κατεβαίνει υποψήφιος μαζί με τον συνδυασμό του Χάρη Κουζιάκη «Κοζάνη-Τόπος Να Ζεις».

Η συγγραφή

Το πρώτο του βιβλίο «Οι τρεις κόσμοι» γράφτηκε το 2021. Από το οπισθόφυλλο διαβάζουμε: Τρεις κόσμοι. Παιδιά που δεν θα μάθουμε ποτέ την ιστορία τους, άνθρωποι που δεν γνωρίζουμε τον σταυρό που κουβαλάνε. Μπορεί να μένουν δίπλα μας, να ζουν ανάμεσά μας, αλλά το άγχος της καθημερινότητας δεν μας αφήνει να τους δούμε. Δεν μπορούμε να διακρίνουμε τίποτα έξω από τα προβλήματά μας και αφήνουμε την αδικία να κυριεύει τον κόσμο, χωρίς να ζούμε με ευγνωμοσύνη. Άραγε, το τέλος αυτής της ιστορίας των τριών αγοριών, που είναι τόσο διαφορετικοί, αλλά κατά βάθος τόσο ίδιοι μεταξύ τους, θα δώσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας; Τι θα βγει μέσα από τους κοινούς αγώνες τους και τις συμφορές που τους βρήκαν; Υπάρχει ελπίδα οι άνθρωποι να γίνουν καλύτεροι;

«Μεγαλώνοντας βρίσκεις αυτό που πραγματικά αγαπάς. Το πάθος που νιώθω όταν γράφω έργα είναι απερίγραπτο.  Τα μικρά συναισθήματα παίρνεις και κάνεις τέχνη» μας λέει. Εμπνέεται από την επικαιρότητα και λέει πως «η έμπνευση είναι το πιο σημαντικό στη συγγραφή».

Ένα θεατρικό έργο για τον Άλκη Καμπανό

Η θεατρική παράσταση που ανέβασε το περασμένο διάστημα έχει τον τίτλο «Ρασκόλνικοφ» και πρόκειται για τέσσερις μονολόγους. Ανέβηκε τον περασμένο Μάϊο στη Θεσσαλονίκη και θα έρθει και στην Κοζάνη το Νοέμβριο. Η αφορμή ήταν η δολοφονία του Άλκη Καμπανού που τον ώθησε να γράψει ένα κείμενο και να το στείλει στα μέσα ενημέρωσης, όπου και πήρε αρκετή προβολή και στη συνέχεια έγραψε έναν μονόλογο έξι σελίδων, τον οποίο έβαλε στο συρτάρι. Στη συνέχεια του ζητήθηκε να γράψει έναν μονόλογο για τις γυναίκες από την καθηγήτρια του, αλλά κι έναν μονόλογο για τα ΛΟΑΤΚΙ που δέχονται μπούλινγκ στο σχολείο και περιθωριοποιούνται. Ενώ ήταν με τους συμφοιτητές του ανέφερε πως θέλει να κάνει κάτι στη Θεσσαλονίκη και να «ανοίξει τα φτερά του» και μιλώντας με τον φίλο του Γιώργο Καζάκο αποφάσισαν να ανεβάσουν το έργο με σκηνοθεσία του Γιώργου Καζάκου και σενάριο δικό του.

Το έργο έχει να κάνει με το στίγμα που αφήνει σε μια κοινωνία η δολοφονία ενός παιδιού, τα όνειρα που είχε, το πάθος που είχε για τη ζωή και το πως κάποιοι οι οποίοι δεν έχουν μάθει να λύνουν τις διαφορές τους και «χαλιναγωγούν» το «κτήνος» μέσα τους, αποφάσισαν να κλέψουν τη ζωή αυτού του νέου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην παράσταση παρευρέθηκαν και οι γονείς του Άλκη Καμπανού.

Με το Γιώργο η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τον διάλογο, την  κατανόηση, τη δημιουργικότητα, την τέχνη και τον σεβασμό, αλλά και «δύσκολα» ζητήματα, όπως η έμφυλη βία, η δυσφορία φύλου, η περιθωριοποίηση και το μπούλινγκ.

Η υποψηφιότητα

«Ο Χάρης Κουζιάκης και η Δημοτική Κίνηση Κοζάνη-Τόπος Να Ζεις είναι το μέλλον. Λειτουργούν με ένα συντονιστικό όργανο, το οποίο σου δίνει το χρόνο και το χώρο να δράσεις, να υπάρχεις και να είσαι ο εαυτός σου» λέει για την υποψηφιότητά του.  Ο ίδιος θέλει να κάνει πράξη έναν πολυχώρο νεολαίας, αλλά και να προωθήσει θέματα όπως  η διαφορετικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση