Γιορτάστηκε η Τετάρτη της Διακαινησίμου στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσι του Αγίου Βαραδάτου Κουβουκλίων με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Tου παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα

2 Min Read


Γιορτάστηκε η Τετάρτη της Διακαινησίμου (11-4-2018) στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσι του Αγίου Βαραδάτου Κουβουκλίων με πασχαλινή αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος.

Τον Σεβ. κ. Παύλο πλαισίωσαν στη Θεία Λειτουργία οι πατέρες: αρχιμ. Χριστοφόρος Αγγελόπουλος πρωτοσύγκελος, πρωτοπ. Κωνσταντίνος Κώστας αρχιερατικός Α.Π.Β., οικον. Νικόλαος Τσιπλακάκης (Βαθύλακκος), οικον. Αθανάσιος Παπαϊωάννου (Ίμερα – Αύρα), πρεσβ. Νικόλαος Κανταρτζής (Μεσιανή – Κουβούκλια), πρεσβ. Λάζαρος Βασδέκης (Λεύκαρα), ο αρχιδιάκονος Μάξιμος Γεωργόπουλος και ο διακονητής Βασίλης Ποτουριάδης.

Στο αναλόγιο έψαλαν οι ψάλτες: πρωτοψάλτης Μιλτιάδης Ηλιάδης θεολόγος – συγγραφέας, Αχιλλέας Καγιόγλου και Γεώργιος Παπαγεωργίου.

Από την τοπική Αυτοδιοίκηση παρέστησαν στη Θ. Λειτουργία ο αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Ευάγγελος Σημανδράκος και ο αντιδήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Θεόδωρος Κυριακίδης.

Πιστοί από τα Κουβούκλια και από τις γειτονικές Ενορίες, Λευκάρων, Βαθυλάκκου, Ροδίτη, Νεράιδας και Μεσιανής προσήλθαν, αναστάσιμοι και χαρούμενοι, για να λειτουργηθούν.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. κ. Παύλος απηύθυνε τον αναστάσιμο χαιρετισμό ‘’Χριστός Ανέστη!’’ και δέχτηκε από το εκκλησίασμα την αντιφώνηση ‘’Αληθώς Ανέστη!’’. Στη συνέχεια έκανε αναφορά στον λειτουργικό λόγο ‘’Άνω σχώμεν τας καρδίας’’ και είπε ότι οι άνθρωποι είμαστε εμφύσημα του Θεού, από κει καταγόμαστε. Μίλησε και για το διαρκές αίτημα της Εκκλησίας ‘’Υπέρ της άνωθεν ειρήνης…’’ και για τα άλλα αιτήματα των ‘’Ειρηνικών’’, που επαναλαμβάνονται σε όλες σχεδόν τις ιερές Ακολουθίες και διέκρινε την ειρήνη του Θεού από τις διακηρύξεις των διεθνών οργανισμών για την ειρήνη. Σχολίασε το δράμα στη Συρία με το αιματοκύλισμα, που παρ’ όλες τις διακηρύξεις για ειρήνευση, δε λέει να έχει τέλος. Κλείνοντας το λόγο του και απευθυνόμενος στους πιστούς είπε, ότι ο Σταυρός και η Ανάσταση πρέπει να είναι το κέντρο της ζωής μας.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε το κέρασμα (πασχαλινά κόκκινα αυγά, τσουρέκια, καφές) στον υπόγειο χώρο του Ναού, κέρασμα που το ετοίμασαν, η Επιτροπή του Εξωκλησιού με τις Κουβουκλιώτισσες γυναίκες.

Άξιοι ο εφημέριος και η εκκλησιαστική επιτροπή: π. Νικόλαος Κανταρτζής, Μιχάλης Θωμίδης, Νίκος Τσιπραηλίδης, Νίκος Βουτσίδης, Ανδρονίκη Καραπακλίδου.

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας, παπαδάσκαλος, 12-4-2018

Μοιραστείτε την είδηση