Γιορτή λήξης της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016 «Γίνε εξερευνητής του κόσμου» στη Βιβλιοθήκη Σιάτιστας

3 Min Read

 

Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016 το απόγευμα στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Σιάτιστας πραγματοποιήθηκε η γιορτή λήξης της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης   και δημιουργικότητας   2016. Στη γιορτή συμμετείχαν οι εθελοντές και τα παιδιά που πήραν μέρος στις δράσεις της Βιβλιοθήκης.

- Advertisement -

Η Προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης κ. Μπουσταντζή Ανδρομάχη προλόγισε την γιορτή λέγοντας:

Σήμερα ολοκληρώνεται η Καλοκαιρινή εκστρατεία σε 125 Βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη.

Στη Βιβλιοθήκη Σιάτιστας πραγματοποιήθηκαν από τις 16 Ιουνίου έως και τις 16 Σεπτεμβρίου 2016 26 (είκοσι έξι) εκδηλώσεις με πλήρη επιτυχία στις οποίες συμμετείχαν 780 παιδιά ενώ δανείστηκαν 1058 βιβλία.

Η επιτυχία αυτή ανήκει αποκλειστικά στους εθελοντές μας που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους ακούραστα για ένα καλοκαίρι, γεμάτο   με   δραστηριότητες, εκδηλώσεις και πολλά εργαστήρια που γέμισαν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών.

Εργαστήρια αφήγησης ιστοριών, κουκλοθεάτρου, εικαστικών, κατασκευών, πειραμάτων, μουσικής, μαγειρικής, ψηφιδωτού, δημοσιογραφίας και πολλά άλλα.

Το σκηνικό άλλαζε συνεχώς και έτσι η βιβλιοθήκη μας από χώρο ανάγνωσης και δανεισμού βιβλίων μετατρέπονταν καθημερινά σε χώρο εξερεύνησης και μάθησης.

Οι εθελοντές έδειξαν την αγάπη τους στη Βιβλιοθήκη, στο βιβλίο και κυρίως στα παιδιά.

Τους ευχαρίστησε θερμά ενώ δόθηκαν και οι βεβαιώσεις συμμετοχής τους στην Καλοκαιρινή εκστρατεία.

Οι εθελοντές που πήραν μέρος είναι:

Ανδρίτσου Ελισσάβετ , Αφεντούλη Αγγελική, Γκούγκα Αναστασία, Δεληγιάννη Μαρία, Ζαγκουντίνου Θεοδώρα, Ζαχομήτρου Μαρία, Καραμάνης Γεώργιος, Μάνιου Περιστέρα, Μάνιου Φιλιώ, Μπαντή Αρετή, Παλούκα Γεωργία, Παπαλάμπρου Αλεξάνδρα, Τανή Δώρα, Τζιλίνης Αναστάσιος, Τσακμάκη Μαρία, Τσιαούση Γ. Αγνή, Τσιαούση Ν. Γεωργία, Φωλίνα Θεοδώρα, ΄Ωττα Τάνια.

Ευχαρίστησε τα ΜΜΕ (έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, ραδιοφωνικούς σταθμούς) Σιάτιστας, Βοΐου και Κοζάνης για την πολύτιμη συμβολή τους στην προβολή των εκδηλώσεων και την ενημέρωση της κοινής γνώμης σχετικά με τις δραστηριότητές μας: εφημερίδες «Εφημερίς Mαρκίδων Πούλιου», Πρωϊνή, Πρωϊνός λόγος, Πτολεμαίος, Χρόνος. Διαδίκτυο: efkozani.gr, kozanilife.gr, kozanimedia.gr, siatistanews.gr, siatista-info.blogspot.com, tovoion.com. Ραδιόφωνα: Ερα Κοζάνης, Ράδιο Σιάτιστα, Ράδιο Γαλατινή, Sierafm, Ραδιοφωνία «Ορθοδοξία και Παράδοση».

Συνεχάρη τον κ. Λιάμα Δημήτριο Βιβλιοθηκονόμο που ανέλαβε την οργάνωση και τον συντονισμό της καλοκαιρινής εκστρατείας καθώς και την κ. Νίνα Λιούμπα και τον κ. Διογένη Τσαμπαλή πληροφορικούς για την βοήθειά τους.

Ευχαρίστησε τους μικρούς αναγνώστες και όλους τους ενήλικες που ανταποκρίθηκαν με τόσο ενθουσιασμό στο κάλεσμα της Βιβλιοθήκης και συμμετείχαν ενεργά στις εκδηλώσεις. Τέλος ευχήθηκε υγεία σε όλους ανανεώνοντας το ραντεβού   για την επόμενη Καλοκαιρινή εκστρατεία.

Όλο το ιστορικό των δράσεών μας έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης www.siatistabibl.gr .

 

Μοιραστείτε την είδηση