Γκάγκα: «Χωράει» στον σχεδιασμό νέο νοσοκομείο στην Κοζάνη

3 Min Read

Το πρόβλημα της στελέχωσης με προσωπικό επεσήμανε ως το πιο σημαντικό για το «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης η αναπληρώτρια υπουργός υγείας Μίνα Γκάγκα, η οποία επισκέφθηκε την Πέμπτη τα δυο νοσοκομεία της ΠΕ Κοζάνης. Η κ. Γκάγκα, είχε συναντήσεις με τις διοικήσεις, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές των δυο νοσοκομείων και εξήρε το κλίμα συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ Διοίκησης, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Όσον αφορά στο νοσοκομείο της Κοζάνης, η κ. Γκάγκα δήλωσε πως πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί από το Υπουργείο Υγείας η πρότασή του για ένα ολοκληρωμένου σχέδιο παροχής κινήτρων σε γιατρούς, προκειμένου να μην υπάρχει το φαινόμενο της άρνησης τοποθέτησης στο «Μαμάτσειο» και να μένει κενές θέσεις. Ταυτόχρονα είπε πως το σχέδιο του Δήμου Κοζάνης για κατασκευή νέου νοσοκομείου στα Κοίλα Κοζάνης «χωράει στον χάρτη που σχεδιάζει η Κυβέρνηση».

- Advertisement -

Το μεγάλο «αγκάθι» της έλλειψης προσωπικού στο νοσοκομείο Κοζάνης τέθηκε επιτακτικά στην αναπληρώτρια υπουργό υγείας, η οποία δήλωσε πως «η προσπάθεια που κάνουμε να φέρουμε προσωπικό είναι συνεχής. Υπάρχουν θέσεις που προκηρύσσονται και περιμένουμε οι θέσεις αυτές να καλυφθούν. Με την απορρόφηση ανθρώπων στις ΜΕΘ από σχετικές ειδικότητες το πρόβλημα έλλειψης οξύνθηκε. Πολύ θα θέλαμε να έχουμε περισσότερους αναισθησιολόγους αλλά η εκπαίδευση διαρκεί πέντε έτη. Άρα προσπαθούμε να καλύψουμε τα κενά είτε με γιατρούς που κάνουν δεύτερη ειδικότητα είτε να ωθήσουμε νέους γιατρούς να κάνουν αυτές τις ειδικότητες. Προς το παρόν βοηθούν πολύ την κατάσταση οι ιδιώτες γιατροί, αναισθησιολόγοι και εντατικολόγοι» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Γκάγκα αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης στο νοσοκομείο Κοζάνης.

Η ίδια είπε πως η δουλειά που γίνεται στο νοσοκομείο είναι εξαιρετική και σε άριστο κλίμα συνεργασίας. «Το νοσοκομείο έχει κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά και σε περιστατικά covid και μη covid. Το χρόνο που πέρασε είχε πάνω από 40.000 εισαγωγές κυρίως μη covid» δήλωσε η κ. Γκάγκα.

Η ίδια, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν η πρόταση του Δήμου Κοζάνης για κατασκευή νέου νοσοκομείου στον κόμβο της Εγνατίας μπορεί να σταθεί στο νέο υγειονομικό χάρτη που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, είπε «ναι μπορεί να σταθεί αυτή η πρόταση. Βέβαια έχουμε πολύ πιο παλιά νοσοκομεία στην Αθήνα για παράδειγμα. Θέλουμε να αναβαθμίσουμε τα νοσοκομεία και έχουμε το εργαλείο του Ταμείου Ανάκαμψης και κρίνεται πολύ σημαντική η ξενοδοχειακή υποδομή και τα καλά κτίρια, όμως η εξαιρετική δουλειά του προσωπικού είναι σημαντική» πρόσθεσε η κ. Γκάγκα.

Σωκράτης Μουτίδης- xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση