«Γκάζια» στο Δήμο Εορδαίας για τον χαμηλό ρυθμό των έργων του ΕΣΠΑ

2 Min Read

Τον κίνδυνο να απενταχθούν έργα στον Δήμο Εορδαίας λόγω αδικαιολογήτων καθυστερήσεων επισήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης κατά την χθεσινή του επίσκεψη στο Δήμο Εορδαίας.
Τον Περιφερειάρχη συνόδευε ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γρηγόρης Τσιούμαρης και στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας.
Ο προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Μπάμπης Κιουρτσίδης και οι προϊστάμενοι των μονάδων επέστησαν την προσοχή στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου σε σχέση με την αργοπορία έργων, όπως το ΚΗΦΗ, με στόχο να επιταχυνθούν οι ρυθμοί, οι οποίοι έως τώρα είναι ιδιαιτέρως χαμηλοί.
«Επιδίωξη είναι να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ και να πιάσουμετους στόχους στο τέλος της τετραετίας» υπογράμμισε ο κ. Κασαπίδης. Σε ότι αφορά στη μεταλιγνιτική εποχή, έκανε λόγο για την ανάγκη αξιοποίησης, εκτός του λιγνίτη και εναλλακτικών πηγών ενέργειας για την τροφοδοσία της Τ/Θ, όπως το φυσικό Αέριο, καθώς και άλλες μορφές ενέργειας, δημοφιλείς στην Ευρώπη, που θα πρέπει να αξιοποιηθούν και στη χώρα μας, γι’ αυτό «τρέχουμε ώστε να μην βρεθούμε αντιμέτωποι με απρόοπτες εξελίξεις, να μην στερήσου με το αγαθό της θέρμανσης από τους πολίτες της Εορδαίας».
Ο κ. Κασαπίδης αναφέρθηκε στην επαφή που υπάρχει με την Ευρωπαϊκή Ένωση Υδρογόνου και άλλες, αντίστοιχες οργανώσεις για την εγκατάσταση παραγωγικών υποδομών με νέες τεχνολογίες, που θα καλύψουν ένα μεγάλο ποσοστό της χαμένης ισχύος από τον λιγνίτη, ώστε η Δυτική Μακεδονία να παραμείνει το ενεργειακό κέντρο.
Στρατηγικός προσανατολισμός της νέας περιφερειακής αρχής, σύμφωνα με τον κ. Κασαπίδη, είναι η διατήρηση της ενεργειακής της ταυτότητας.
Ερωτηθείς για το σημαντικό έργο της «Σήραγγας της Κλεισούρας» κατέστησε σαφές ότι το «βλέπουμε θετικά» σε σχέση με ολοκληρωμένες παρεμβάσεις αντιπλημμυρικών και αρδευτικών Έργων, στη Δυτική Εορδαία.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς, ανέφερε, ότι η απορροφητικότητα των έργων δεν είναι η επιθυμητή και θα πρέπει να επιταχυνθούν οι ρυθμοί.
Με πληροφορίες από ΕΡΤ Κοζάνης-Μαίρη Κεσκελίδου

Μοιραστείτε την είδηση