H Καλλιόπη Βέττα για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ

4 Min Read

Η Βουλευτής Ν.Κοζάνης Καλλιόπη Βέττα γράφει στο «Χρόνο» για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ και για το νέο πολιτικό σκηνικό στο ΣΥΡΙΖΑ.
Η ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ σηματοδότησε την έναρξη μιας νέας πολιτικής περιόδου για τη χώρα έπειτα από ένα διάστημα που η κυβέρνηση είχε τη πλήρη πρωτοβουλία των κινήσεων. Πλέον, έπειτα από δύο μήνες κυβερνητικών πεπραγμένων, η Νέα Δημοκρατία κρίνεται με βάση την ανακολουθία προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών έργων καθώς διαψεύδει σταδιακά όσους την εμπιστεύτηκαν στις πρόσφατες εθνικές εκλογές.
Αρχικά, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας τα μεγάλα επιτεύγματα της περιόδου 2015-2019: τη μείωση της ανεργίας από το 27% στο 17%, την επαναφορά της οικονομίας σε τροχιά ανάπτυξης, το τέλος της δημοσιονομικής προσαρμογής, τη δημιουργία μαξιλαριού ύψους 37 δις ευρώ και την αύξηση των εισοδημάτων αφενός με την κατάργηση του κατώτατου και του υποκατώτατου μισθού και, αφετέρου με την θέσπιση της 13ης σύνταξης για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους.
Επίσης, επεσήμανε τη μείωση του ΈΝΦΙΑ κατά 30% για τις μικρές και μεσαίες περιουσίες, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες από το 20% στο 13,3%, την επιδότηση ενοικίου για 300.000 νοικοκυριά, ενώ έκανε ειδική μνεία για τις 7.000 προσλήψεις για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» και τις προγραμματισμένες 15.000 προσλήψεις για την Γενική και την Ειδική Αγωγή.
Πέραν των λεχθέντων από τον Αλέξη Τσίπρα, θεωρώ πως αξίζει να καταγραφεί ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με μια σειρά από νομοθετικές πρωτοβουλίες αποκατέστησε τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών, ενώ με την υπεύθυνη στάση στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, με προμετωπίδα τη Συμφωνία των Πρεσπών που διαφύλαξε απολύτως τα ελληνικά συμφέροντα στην περιοχή και χαιρετίστηκε από όλο τον κόσμο -παρά την μικροπολιτική στάση της ΝΔ που επένδυσε σε μια ακροδεξιά ρητορική για να αλιεύσει ψήφους από τα δεξιά της-, κατάφερε να αυξήσει διεθνώς το κύρος της χώρας.
Σε ευρύτερο επίπεδο, όπως όλοι παραδέχονται, η Ελλάδα του 2019 είναι εντελώς διαφορετική από την Ελλάδα του 2015 γεγονός που οφείλεται στον ΣΥΡΙΖΑ που πέτυχε εκεί που απέτυχε το παλιό πολιτικό σύστημα.
Εκτιμώ ότι, για το επόμενο διάστημα, το κεντρικό πολιτικό διακύβευμα συνίσταται στο γεγονός ότι, παρά την στήριξη που απολαμβάνει η κυβέρνηση από τα μεγάλα ΜΜΕ, η κοινωνία αντιλαμβάνεται σταδιακά, πως η γη της επαγγελίας που εξήγγειλε προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης έχει απομακρυνθεί για το απώτατο μέλλον, ενώ οι καυχήσεις για την αριστεία και την ηθική ανωτερότητα διαψεύδονται καθημερινά.
Συμπερασματικά, η πραγματικότητα είναι σκληρή και δεν καλύπτεται με ψιμύθια επικοινωνιακού τύπου. Η κυβέρνηση, εν όσω σπαταλά τα κεκτημένα που της άφησε η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει το αληθινό της πρόσωπο: απαξίωση της δημόσιας περιουσίας -με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τη ΔΕΗ, που καίει τους Έλληνες πολίτες με την αύξηση των τιμολογίων κατά 15% περίπου αλλά και τους συμπολίτες μας ειδικότερα με το φημολογούμενο, απότομο κλείσιμο μονάδων-, παραχώρηση προνομίων στα μεγάλα συμφέροντα, αποψίλωση των κοινωνικών κατακτήσεων. Σε αυτή την πορεία, η κοινωνία θα δείξει τα αντανακλαστικά της, με τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων που με τόσο κόπο επιτεύχθηκαν προς όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών.

Μοιραστείτε την είδηση