Ο Σύλλογος Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης για την έκθεση “Κλικ στην Ιστορία”

2 Min Read

H Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεών της, παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας, ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ – Παλιοί Φωτογράφοι της Κοζάνης με έργα αντιπροσωπευτικά είκοσι έξι (26) παλιών Κοζανιτών Φωτογράφων, τα οποία επεξεργάστηκε και επιμελήθηκε η κ. Σούλα Παλέντζα.
Εκτίθενται 130 φωτογραφίες που καλύπτουν το χρονικό διάστημα 1891 – 1970, έργα φωτογράφων επαγγελματιών και ερασιτεχνών, λιγότερο ή περισσότερο γνωστών στην πόλη.
Στόχος της έκθεσης είναι
• η καταγραφή των φωτογράφων,
• η ανάδειξη του τρόπου με τον οποίο φωτογράφιζαν, και της θεματολογίας τους, π.χ. σε άλλους άρεσε ο επιχρωματισμός των φωτογραφιών, άλλοι ασχολήθηκαν με τη φωτογραφία στουντίου, άλλοι φωτογράφιζαν την καθημερινότητα όλων και άλλοι την «ελίτ» της πόλης,
• να τιμήσει όλους εκείνους τους ξεχωριστούς επαγγελματίες που περιδιάβαιναν τους δρόμους της Κοζάνης και απαθανάτιζαν την καθημερινότητα και τις ιδιαίτερες στιγμές των συμπολιτών τους και να δείξει μέσα από το έργο τους επαγγέλματα που κάποτε συνέβαλλαν στην οικονομική και πολιτιστική ζωή της περιοχής και σήμερα δεν υπάρχουν.
Η έκθεση γίνεται με την συνδιοργάνωση του Συλλόγου Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης.
Η επιμέλεια της έκθεσης είναι της Σούλας Παλέντζα.
Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν τη Δευτέρα 6 Μαΐου 2019 από τον αντιδήμαρχο πολιτισμού και πρόεδρο της Βιβλιοθήκης κ. Παναγιώτη Δημόπουλο.
Η έκθεση θα λειτουργεί από 6 έως 17 Μαΐου 2019
Ώρες λειτουργίας 08.00 έως 20.00
Το Δ.Σ. Σύλλογος Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης

Μοιραστείτε την είδηση