H «Koζάνη» δικαιωματικά στην Γ’ Εθνική!… Μετά την αποχώρηση του Εθνικού Αγιονερίου

4 Min Read

Στην έγκυρη ημερήσια αθλητική εφημερίδα «Goal News» της 19 Αυγούστου 2016 δημοσιεύθηκε η παρακάτω είδηση:

«Ο Εθνικός Αγιονερίου τελικά δεν θα παίξει στο νέο πρωτάθλημα, καθώς δεν βρέθηκε κάποιος πρόθυμος να αναλάβει τα έξοδα της συμμετοχής…».

- Advertisement -

Προφανώς, μέσα στην «καταιγίδα» των σημαντικών αθλητικών γεγονότων των ημερών (Ολυμπιακοί αγώνες, αξιόλογη συγκομιδή μεταλλίων από τους Έλληνες αθλητές, αναβολή έναρξης πρωταθλήματος στην μεγαλύτερη εθνική κατηγορία, έντονη διαμάχη Γ.Γ.Α – Ε.Π.Ο., συνεχιζόμενο παρασκήνιο εν όψει των εκλογών του Οκτωβρίου στην Ε.Π.Ο. κ.α.) η είδηση πέρασε απαρατήρητη.

Ωστόσο, η είδηση – εφ’ όσον επαληθευθεί το δημοσιεύμα στην έγκυρη εφημερίδα – έχει σχέση με τα αθλητικά της περιοχής μας και ιδίως με την ποδοσφαιρική «τύχη» της «Κοζάνης» στη νέα περίοδο.

Όπως είναι γνωστό, στο λήξαν πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής του 1ου ομίλου μεταξύ των ομάδων που έλαβαν μέρος περιλαμβάνονται και ο Εθνικός Αγιονερίου και η «Κοζάνη», με τον πρώτο να τερματίζει με 50 βαθμούς στην 7η θέση και να παραμένει στην Γ’ Εθνική, ενώ η «Κοζάνη» με 44 βαθμούς να τερματίζει στην 10η θέση και να μην εισέρχεται στην προνομιούχο 9αδα παραμονής.

Τότε, στη λήξη του πρωταθλήματος, όταν οι πάντες έβλεπαν «μαύρα κι άραχλα» τα της «Κοζάνης» πράγματα, η στήλη ήταν η μόνη, που είχε υποστηρίξει ότι: «Η 10η θέση δεν είναι καταστροφή!… (βλ. «Χρόνος» της 12 Μαΐου 2016, σελ. 13), προβάλλοντας τυπικούς και ουσιαστικούς λόγους που αναμένεται να προκύψουν μέχρι την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου (όπως ανακατατάξεις των ομάδων στους ομίλους, αποχωρήσεις ομάδων από το πρωτάθλημα, μη υποβολή δηλώσεων συμμετοχής στο πρωτάθλημα λόγω οικονομικής αδυναμίας κ.α.).

Ιδού, μετά τρίμηνον, η εμφάνιση μίας από τις παραπάνω περιπτώσεις, σύμφωνα με το δημοσίευμα της έγκυρης εφημερίδας, κατά το οποίο ο Εθνικός Αγιονερίου δεν πρόκειται να μετάσχει στο πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής της νέας περιόδου.

Στην περίπτωση αυτή, την θέση του αποχωρούντος σωματείου καταλαμβάνει δικαιωματικά η πρώτη επιλαχούσα ομάδα και εν προκειμένω η «Κοζάνη», ως τερματίσασα στην 10 θέση.

Από εδώ και πέρα αρχίζει ένας νέος αγώνας. Πρωτίστως, η επιβεβαίωση αυτής της είδησης. Η «Κοζάνη» πρέπει άμεσα να αποτανθεί στην Ε.Π.Ο. και αφού επαληθευθεί η είδηση, με αίτησή της, ως έχουσα έννομο συμφέρον, να ζητήσει να ενταχθεί στον πίνακα των σωματείων που παρέμειναν στην Γ’ Εθνική, εις αντικατάσταση του αποχωρήσαντος σωματείου και εις πλήρωση της κενουμένης θέσεως στην βαθμολογία του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής της ληξάσης περιόδου.

Παράλληλα, η Ε.Π.Σ. Κοζάνης, επικοινωνώντας με την Ε.Π.Ο. και λαμβάνοντας την διαβεβαίωσή της, να αποδεσμεύσει την «Κοζάνη» από την δύναμή της και από τις ποδοσφαιρικές της εκδηλώσεις στο πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. Κοζάνης.

Εφ’ όσον εξελιχθούν τα πράγματα σύμφωνα με τα παραπάνω, η «Κοζάνη» έχει άμεση υποχρέωση να λάβει τα μέτρα της και από αγωνιστικής πλευράς, με προέχουσα ενέργειά της την ενίσχυση του εμψύχου υλικού, ώστε να είναι ετοιμοπόλεμη στην έναρξη του πρωταθλήματος.

Πρέπει να σημάνει γενικός συναγερμός στους κόλπους του σωματείου για μία αξιοπρεπή εμφάνιση και πορεία της «Κοζάνης» στο πρωτάθλημα, με την ηθική και οικονομική ενίσχυσή της.

Νέο ξεκίνημα, νέοι αγώνες για μία «Κοζάνη» ισχυρή και σεβαστή σε εχθρούς και φίλους!…

ΔΗΜ. ΚΛΕΙΔΗΣ

Μοιραστείτε την είδηση