H παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ της Π.Ε. Κοζάνης

7 Min Read

Το ΚΚΕ παρουσιάζει σήμερα το ψηφοδέλτιο του στο νομό Κοζάνης για τις βουλευτικές εκλογές στις 20 Σεπτέμβρη. Απευθύνεται στους εργατοϋπάλληλους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους, στα λαϊκά στρώματα των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων, στους φτωχομεσαίους αγρότες, τους νέους και τις νέες, στις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών.
Σας καλεί να δυναμώσετε το Κόμμα της εργατικής τάξης, του εργαζόμενου λαού.

ΤΩΡΑ ΨΗΦΟ ΣΤΟ ΚΚΕ!
ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΔΥΝΑΜΗ, ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

- Advertisement -

Το ΚΚΕ απευθύνεται σε όλους εσάς που φορτώνεστε τα δυσβάσταχτα μέτρα του τρίτου μνημονίου ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που ψήφισαν και τα κόμματα ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ και έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που παραμένουν σε ισχύ ανέπαφα και ανέγγιχτα. (και για αυτό είναι πολύ χειρότερο.)
Απευθύνετε σε όλους εσάς που τα τελευταία χρόνια εμπιστευτήκατε διάφορες κυβερνήσεις διαχείρισης, αυτοδύναμες, συνεργασίας, κεντροδεξιές, κεντροαριστερές, “αριστερές” με την ελπίδα να αποφύγετε τα χειρότερα, και είδατε το ένα μνημόνιο να διαδέχεται το άλλο. Το ένα “μικρότερο” κακό να προστίθεται στο άλλο και να γίνεται ένα τεράστιο κακό που οδηγεί στην φτώχεια, την ανεργία, την απόγνωση, την εξαθλίωση της εργατικές λαϊκές οικογένειες.
Οτι κι αν ψηφίσατε στις προηγούμενες εκλογές, σε αυτές τις εκλογές μη δώσετε το δικαίωμα στα κόμματα που έβαλαν την υπογραφή τους σε μειώσεις μισθών και συντάξεων, ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό, μειώσεις παροχών Υγείας – Παιδείας – Πρόνοιας, φοροκαταιγίδα, στη χρεοκοπία των φτωχομεσαίων αγροτών και αυτοαπασχολούμενων, να πουν ότι με την ψήφο του ο λαός συναινεί στο σφαγιασμό του, ότι τα μνημόνια διαρκείας είναι μονόδρομος.
Απευθύνετε ακόμη στον αριστερό ριζοσπαστικό κόσμο, τους αγωνιστές πρωτοπόρους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στο εργατικό λαϊκό κίνημα που πίστεψαν στο ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα νοιώθουν προδομένοι. Σε όσους τα προηγούμενα χρόνια παλέψατε ενάντια στα μνημόνια, που πιστέψατε ότι τα καταδικάζετε ψηφίζοντας ΟΧΙ στο πρόσφατο δημοψήφισμα και είδατε το ΣΥΡΙΖΑ να φέρνει το χειρότερο τρίτο μνημόνιο.
Σήμερα έχετε τη δυνατότητα να βγάλετε χρήσιμα συμπεράσματα, να συναντηθείτε με το ΚΚΕ στους αγώνες που στην πράξη αποδείχτηκε η σημασία της σθεναρής του στάσης να μη συμμετέχει σε κυβερνήσεις διαχείρισης του καπιταλισμού, που σας είπε την αλήθεια ότι στα πλαίσια της ΕΕ του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης δεν μπορούν να υπάρξουν φιλολαϊκές λύσεις.
Σήμερα όλοι εσείς, όλες οι εργατικές λαϊκές οικογένειες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, έχετε μεγαλύτερη πείρα και περισσότερους λόγους να στηρίξετε, να δυναμώσετε το ΚΚΕ.

ΤΟΥΣ ΔΟΚΙΜΑΣΑΤΕ ΟΛΟΥΣ. ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ!
ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!

ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ. ΜΕ ΨΗΦΟ ΣΤΟ ΚΚΕ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ, ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ. Αχρηστεύουμε τις παγίδες που στήνει στο λαό το αστικό πολιτικό σύστημα, να εγκλωβίσουν την ψήφο του λαού σε νέα κόμματα και σχήματα, τύπου Λαϊκής Ενότητας – ΣΥΡΙΖΑ 2 που σπέρνει τις ίδιες αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ της αντιπολίτευσης τυλιγμένες στο σελοφάν του εθνικού νομίσματος.
Απομονώνουμε την εγκληματική ναζιστική οργάνωση της ΧΑ, να μην της επιτρέψουμε να σηκώσει κεφάλι. Πίσω από τις μεγαλοστομίες της, κρύβεται η στήριξη της στην πιο ωμή δικτατορία του κεφαλαίου, οι συναλλαγές της με τη μεγαλοεργοδοσία, ιδιαίτερα το εφοπλιστικό κεφάλαιο, το μίσος της προς τους εργάτες, τους αγώνες, το κίνημα.

ΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ.

Οργανώνουμε την ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος, με οργανωμένη πάλη στα ταξικά συνδικάτα, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές βάζουμε εμπόδια στην εφαρμογή των μνημονίων, παλεύουμε για ανάκτηση απωλειών.
Το ΚΚΕ αποτελεί τη μοναδική δύναμη που μπορεί να είναι στήριγμα στην πάλη του λαού ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία, στην υποβαθμισμένη ζωή, μέσα κι έξω από την ευρωζώνη, με ευρώ ή εθνικό νόμισμα.
Το ΚΚΕ είναι η μόνη δύναμη ανατροπής, ρήξης με την καπιταλιστική εκμετάλλευση και εξουσία. Είναι το μόνο Κόμμα που έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα για ανώτερη μορφή οργάνωσης της οικονομίας και της κοινωνίας. Με κοινωνική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό, με το λαό οργανωμένο, αποφασισμένο και πρωταγωνιστή. Αυτές είναι οι προϋποθέσεις για πραγματική ανάπτυξη που θα υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες των οικογενειών μας και όχι τα κέρδη μιας χούφτας παράσιτων της πλουτοκρατίας. Ετσι είναι ρεαλιστική και η μονομερής και ολοσχερή διαγραφή του χρέους, η αποδέσμευση από τις αλυσίδες της ΕΕ.
Σε αυτό το δρόμο, με αυτό το πρόγραμμα δράσης, πάλης και αγώνα οι κομμουνιστές και οι υποψήφιοι βουλευτές μας στο νομό Κοζάνης θα δώσουμε το καλύτερο εαυτό μας.
Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ, είναι στελέχη του Κόμματος που πρωτοστάτησαν όλο το προηγούμενο διάστημα στην ενημέρωση του λαού μας. Βρέθηκαν δίπλα στους αγώνες που έδωσε το εργατικό λαϊκό κίνημα. Εγγυόμαστε ότι θα είναι δίπλα σας και το επόμενο διάστημα στους μικρούς και μεγάλους αγώνες που θα αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα, είτε μέσα, είτε έξω από τη Βουλή.

Υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στο νομό Κοζάνης είναι οι:
Βήττας Γιάννης:    Δικηγόρος. Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και περιφερειακός σύμβουλος.
Τσίγκα Εφη: Αυτοαπασχολούμενη Γεωπόνος. Μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Στέλεχος του γυναικείου κινήματος (ΟΓΕ).
Εγρές Αβραάμ: Αγρότης – Γουνεργάτης. Μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Στέλεχος του αγροτικού κινήματος (ΠΑΣΥ).
Στολτίδης Νώντας: Οικονομολόγος, ιδιωτικός υπάλληλος. Μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης.
Στραβού Γιώργος: Συνταξιούχος υπάλληλος ΚΤΕΟ. Μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
Ταταρίδης Πέτρος: Ηλεκτρολόγος, υπάλληλος ΔΕΗ. Μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας. Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων και Εργατοτεχνιτών στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ).
Χατζηδημητρίου Αγγέλα: Βρεφονηπιοκόμος, απασχολούμενη στα 5μηνα. Μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Εορδαίας (ΣΕΥΠΕ).

Πέμπτη 3/9/2015

Μοιραστείτε την είδηση