Η 44η Συνάντηση Παλαιών Προσκόπων στο Δάσος Κουρί της Κοζάνης

2 Min Read

Περισσότεροι απο 80 πρόσκοποι απο την Κοζάνη, τη γύρω περιοχή και τους όμορους νομούς, θυμήθηκαν για άλλη μια φορά τα παλιά, κατά τη διάρκεια της 44ης συνάντησης Παλαιών Προσκόπων στο Κουρί, το περασμένο Σαββατοκύριακο.
«Αυτό που μετράει πάντα είναι το δέσιμο του εθελοντισμού. Έχουμε κόσμο απο την Κατερίνη, τη Βέροια και τη Θεσσαλονίκη. Το κέφι είναι διάχυτο» είπε ο αρχηγός των Παλαιών Προσκόπων Κοζάνης Θανάσης Χατζής.
Το απόγευμα του Σαββάτου στις 6.30 ακούστηκε το σφύριγμα της έναρξης. Στη συνέχεια έγινε έπαρση σημαίας, οι παλιοί πρόσκοποι χωρίστηκαν σε ομάδες και ρίχτηκαν στο παιχνίδι.
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε στην Κοζάνη, παρέα με τους αδελφούς της Κοζάνης. Διατηρούμε πολύ φιλικούς δεσμούς και ευχόμαστε να ανταμώνουμε με κάθε ευκαιρία» ανέφερε ο Νίκος Σουτζόγλου απο τους Παλαιούς Προσκόπους Βέροιας.
«Η συνεργασία της Περιφερειακής Εφορίας και των Παλαιών Προσκόπων είναι άψογη» τόνισε ο Γιάννης Κωσταρέλλας.
Οι παλιοί πρόσκοποι έγιναν για ένα σαββατοκύριακο και πάλι παιδιά και θυμήθηκαν τα παλιά με ιστορίες, παιχνίδια, πλάκες, μουσική γύρω απο τη φωτιά και άφθονο γέλιο στους κοιτώνες.
«Στόχος κάθε τέτοιας διοργάνωσης είναι να μετρηθούμε, αλλά και να συσφίξουμε τις σχέσεις μας. Μια φορά πρόσκοπος, πάντα πρόσκοπος» είπε ο παλιός πρόσκοπος Δημήτρης Πάπιστας, με μήνυμα να ακολουθείται πάντα η αδελφοσύνη του προσκοπισμού.
Παρών στο Κουρί και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Κοζάνης και παλιός πρόσκοπος Λ. Μαλούτας που, όπως τόνισε, χάρηκε την ευκαιρία της συνάντησης με ανθρώπους που κρατούν ζωντανό το δέσιμο και συνεχίζουν να προσφέρουν με εθελοντικές δράσεις στην κοινωνία.

Του Σωκράτη Μουτίδη

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση