Μία διάσταση και ένα χαρακτηριστικό που είχε η Κοζάνη προηγούμενες δεκαετίες,
είναι αυτή της πόλης με την ιδιαίτερη κουζίνα και τα γαστρονομικά χαρακτηριστικά /
Τα τελευταία χρόνια αυτή η συνθήκη (από τα ελάχιστα που είχε να θυμάται ένας επισκέπτης φεύγοντας)
φαίνεται να περνάει από διαφορετικές φάσεις /
Ιδού λοιπόν το ζήτημα: μπορεί η πόλη της Κοζάνης μέσα στο πλέγμα των πολιτιστικών δραστηριοτήτων που θα προβάλλει προς τους δυνητικούς επισκέπτες της,
να διεκδικήσει αυτόν του γαστρονομικού προορισμού;
μπορεί να σταθεί με αποτελεσματικότητα ένας προωθητικός χαρακτηρισμός:
«Κοζάνη – Πόλη γαστρονομίας» ?
____________________________________________________________________________________
Η Άλλη Όψη:
Τίτλους, σχεδιασμούς, προθέσεις, ιδέες, απόψεις κλπ βλέπουμε να παρελαύνουν σωρηδόν μέσα από τις αναγγελίες μεγαλόσχημων πολιτικών και μη, προσώπων /
Οράματα και ιδεοληψίες βρίσκονται ταυτόχρονα στο μυαλό πολλών και οδηγούν σε σύγχυση μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας …
ΟΧΙ λοιπόν,
δεν μπορεί η Κοζάνη να γίνει μια πόλη όπου θα περνάει κάποιος για να απολαύσει εξαιρετικό και ποιοτικό slow food /
λείπουν πολλά για να περάσουμε σε μια άλλη διάσταση που θα προκαλεί το ενδιαφέρον εκτός των τειχών, όσο πλούσια κι αν είναι η διατροφική μας παράδοση, όσο στενά και εξαιρετικά είναι συνδεδεμένη με την ποιότητα & την διάθεση φιλοξενίας που έχουν οι άνθρωποι της πόλης …
μαγειρεύουμε λοιπόν όπως και όσο καλύτερα μπορούμε για εμάς, τις οικογένειες & τους φίλους μας /
τα εστιατόρια και οι ταβέρνες μαγειρεύουν για τις γαστρονομικές μας εξόδους και κάπου κάπου και για κανένα περαστικό από την πόλη /
κάποιοι φορείς επίσης θα μας κερνάν τοπικά εδέσματα σε καμιά ειδική εκδήλωση και όλο και κανένας τοπικός σεφ θα μαγειρεύει στην Πλατεία, σε δορυφορικές εκδηλώσεις της Αποκριάς …
και στο κάτω κάτω,
‘τι τ΄ς θέλνουμι τ’ς ξένοι’ ;
μεταξύ μας περνάμε καλύτερα !