Η Άλλη Όψη / Kozani: Slow Food City …

2 Min Read

Μία διάσταση και ένα χαρακτηριστικό που είχε η Κοζάνη προηγούμενες δεκαετίες,

- Advertisement -

είναι αυτή της πόλης με την ιδιαίτερη κουζίνα και τα γαστρονομικά χαρακτηριστικά /

Τα τελευταία χρόνια αυτή η συνθήκη (από τα ελάχιστα που είχε να θυμάται ένας επισκέπτης φεύγοντας)

φαίνεται να περνάει από διαφορετικές φάσεις /

Ιδού λοιπόν το ζήτημα: μπορεί η πόλη της Κοζάνης μέσα στο πλέγμα των πολιτιστικών δραστηριοτήτων που θα προβάλλει προς τους δυνητικούς επισκέπτες της,

να διεκδικήσει αυτόν του γαστρονομικού προορισμού;

μπορεί να σταθεί με αποτελεσματικότητα ένας προωθητικός χαρακτηρισμός:

«Κοζάνη – Πόλη γαστρονομίας» ?

____________________________________________________________________________________

Η Άλλη Όψη:

Τίτλους, σχεδιασμούς, προθέσεις, ιδέες, απόψεις κλπ βλέπουμε να παρελαύνουν σωρηδόν μέσα από τις αναγγελίες μεγαλόσχημων πολιτικών και μη, προσώπων /

Οράματα και ιδεοληψίες βρίσκονται ταυτόχρονα στο μυαλό  πολλών και οδηγούν σε σύγχυση  μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας …

ΟΧΙ λοιπόν,

δεν μπορεί η Κοζάνη να γίνει μια πόλη όπου θα περνάει κάποιος για να απολαύσει εξαιρετικό και ποιοτικό slow food /

λείπουν πολλά για να περάσουμε σε μια άλλη διάσταση που θα προκαλεί το ενδιαφέρον εκτός των τειχών, όσο πλούσια κι αν είναι η διατροφική μας παράδοση, όσο στενά και εξαιρετικά είναι συνδεδεμένη με την ποιότητα & την διάθεση φιλοξενίας που έχουν οι άνθρωποι  της πόλης …

μαγειρεύουμε λοιπόν όπως και όσο καλύτερα μπορούμε για εμάς, τις οικογένειες & τους φίλους μας /

τα εστιατόρια και οι ταβέρνες μαγειρεύουν για τις γαστρονομικές μας εξόδους και κάπου κάπου και για κανένα περαστικό από την πόλη /

κάποιοι φορείς επίσης θα μας κερνάν τοπικά εδέσματα σε καμιά ειδική εκδήλωση και όλο και κανένας τοπικός σεφ θα μαγειρεύει στην Πλατεία, σε δορυφορικές εκδηλώσεις της Αποκριάς …

και στο κάτω κάτω,

‘τι τ΄ς θέλνουμι τ’ς ξένοι’ ;

μεταξύ μας περνάμε καλύτερα !

Μοιραστείτε την είδηση