Η «Αντιγόνη» μάγεψε τους θεατές στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης

1 Min Read


Μια εξαιρετική παράσταση είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Τρίτης στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης. Αν και τα σύννεφα πλησίαζαν απειλητικά και λίγες ψιχάλες έπεσαν, οι θεατές απτόητοι παρακολουθούσαν τα λόγια των ηρώων στο έργο του Σοφοκλή που αποτελεί ένα από τα ωραιότερα κείμενα που γράφτηκαν ποτέ με μηνύματα για την αγάπη, το ήθος και τα δεινά του πολέμου.
Ο μύθος της Αντιγόνης του Σοφοκλή σε συν-σκηνοθεσία του Αιμίλιου Χειλάκη και του Μανώλη Δούνια μάγεψε τους θεατές. Οι δύο σκηνοθέτες ακολούθησαν τα πρότυπα της αρχαίας τραγωδίας του μοιράσματος των χαρακτήρων σε τρεις ηθοποιούς.
Έτσι ο Αιμίλιος Χειλάκης ως Κρέοντας και Ευρυδίκη, η Αθηνά Μαξίμου, Αντιγόνη και Τειρεσίας και ο Μιχάλης Σαράντης, Αίμονας, Σκοπός και Ισμήνη, μαζί με τα οχτώ μέλη του χορού αναλαμβάνουν το ρόλο των αφηγητών και διηγούνται την ιστορία της εμμονικής σχέσης των ηρώων με τα πιστεύω τους.
Οι πρωταγωνιστές Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου και Μιχάλης Σαράντης με την εξαιρετική τους ερμηνεία κέρδισαν το ζεστό χειροκρότημα του κοινού, που όρθιοι τους αποθέωσαν μετά το τέλος της παράστασης.

Μοιραστείτε την είδηση