Η απόφαση για τα σχολεία

1 Min Read
Η πραγματική αποδιοργάνωση (disruption) της κοινωνίας μέσα στην πανδημία ήρθε κυρίως λόγω του home schooling και του γεγονότος ότι εκατομμύρια γονείς σε όλο τον κόσμο έπρεπε να μένουν σπίτι, προσπαθώντας να δουλέψουν, έχοντας τα παιδιά τους μαζί. Το σπίτι έγινε γραφείο, σχολείο κι έχασε τις μέρες της πανδημίας το ρόλο του ως τόπος ξεκούρασης και χαλάρωσης για όλη την οικογένεια.
Αυτές τις μέρες και πριν τις χθεσινές αποφάσεις που ανακοινώθηκαν από την Υπουργό Παιδείας, ο φόβος για πολλούς ότι μπορεί να επιστρέφαμε σε μια τέτοια κατάσταση ήταν ορατός. Ωστόσο, δεν επιβεβαιώθηκε. Και καλώς, γιατί το άνοιγμα των σχολείων στις 10 του μήνα δίνει το μήνυμα της επιστροφής στην κανονικότητα που είναι τόσο σημαντική για τους μαθητές και τις οικογένειές τους.
Τη στιγμή που τα πάντα στη χώρα λειτουργούν (με διαφορετικά πρωτόκολλα, ωστόσο λειτουργούν) και λίγες μέρες πριν χιλιάδες άνθρωποι έχουν βρεθεί σε καφέ, πάρτι, δεξιώσεις και οικογενειακές συνεστιάσεις, δεν υπάρχει λόγος τα σχολεία να μην ανοίξουν. Είναι, αντίθετα, σημαντικό να ανοίξουν κανονικά, με αυξημένα τεστ για όλους (προσωπικό και μαθητές), δίνοντας το μήνυμα της επανόδου σε μια διαφορετική, ωστόσο διαχειρίσιμη, νέα κανονικότητα.
Μοιραστείτε την είδηση