Η απόφαση της ΠΕ Κοζάνης για την αυριανή παρέλαση

2 Min Read

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Γρηγόρη Τσιούμαρη, η διεξαγωγή των μαθητικών παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου 2021 για τους Δήμους της Π.Ε. Κοζάνης θα γίνει  μόνο με τη συμμετοχή των σημαιοφόρων και παραστατών των σχολικών μονάδων.

Η απόφαση ελήφθη λόγω

- Advertisement -
  1. Του μεγάλου όγκου της μαθητικής νεολαίας αλλά και του απαιτούμενου χρόνου της διεξαγωγής των παρελάσεων ιδιαίτερα στις πόλεις της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας.
  2. Του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στην Π.Ε. Κοζάνης.
  3. Την αύξηση των κρουσμάτων στις σχολικές μονάδες.
  4. Την πίεση που δέχονται τα Νοσοκομεία μας με τις εισαγωγές ασθενών με Covid-19.
  5. Τις πρόσφατες αποφάσεις των Δημάρχων και των Δημοτικών Συμβουλίων για τον περιορισμό των εορταστικών εκδηλώσεων των τοπικών Εθνικών εορτών της Π.Ε. Κοζάνης.
  6. Τη διαβούλευση με τις Δημοτικές Αρχές της Π.Ε. Κοζάνης.
  7. Τη σύμφωνη γνώμη των Προϊσταμένων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης.

Η απόφαση δεν αφορά την συμμετοχή των στρατιωτικών δυνάμεων.

Υπενθυμίζεται ότι αναφορικά με τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρηθούν στις παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, το Υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και στους εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός. Επομένως, την ώρα της παρέλασης, οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα σε αντίθεση με τους παρελαύνοντες για τους οποίους η χρήση μάσκας δε θα είναι υποχρεωτική αφού θα είναι στοιχισμένοι.

 

 

Μοιραστείτε την είδηση