Η απόλυτη φτώχεια των Ελλήνων . . . Toυ Τάσου Καραλίγκα

4 Min Read

Οι κυβερνώντες μας με επικεφαλής τους κυρίους Τσίπρα και Καμμένο προσπαθούν να μας πείσουν τους τελευταίους μήνες, πως σύντομα βγαίνουμε απ` το οκταετές τούνελ των μνημονίων και οδεύουμε και πάλι προς την ανάπτυξη.
Δυστυχώς όμως, η ίδια η πραγματικότητα τους διαψεύδει με τον χειρότερο τρόπο. Η ελληνική οικονομία βιώνει – κατά την ταπεινή μου γνώμη – την απόλυτη φτώχεια !
Μια ματιά και μόνο στα στατιστικά αποτελέσματα της έρευνας, που διενήργησε η εταιρεία MARC για λογαριασμό της περιφέρειας Αττικής και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας την περίοδο από 22 Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου 2017, και είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, είναι αποκαλυπτικά της φτώχειας που βιώνει ο Έλληνας…
Αναφέρω παρακάτω τα πιο τραγικά στατιστικά, τα οποία κατά περίεργο τρόπο δεν έτυχαν της δημοσιότητας που έπρεπε από τον Τύπο, γραπτό και ηλεκτρονικό. Η υπόθεση ‘novartis’ κάνει καλά την δουλειά της…
Σύμφωνα, λοιπόν, με την έρευνα: ένα στα δύο νοικοκυριά του λεκανοπεδίου  αντιμετωπίζει οξύ οικονομικό πρόβλημα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πληρώσει εγκαίρως τους λογαριασμούς του (ηλεκτρικό ρεύμα, τηλέφωνο, νερό, κοινόχρηστα ή ενοίκιο) και το 43% να δηλώνουν πως δεν δύνανται να εξασφαλίσει ικανοποιητική θέρμανση στο σπίτι τους.
Τα μισά σχεδόν σπίτια, δηλαδή, δεν έχουν θέρμανση !
Όσον αφορά τις αμοιβές των εργαζομένων, είναι χαρακτηριστικό, πως ένας στους πέντε εργαζόμενους πληρώνεται με μισθό κάτω των 500 ευρώ. Οι εργαζόμενοι κάτω των 35 ετών πληρώνονται με μισθό κάτω των 500 ευρώ σε ποσοστό 31,5%, ενώ όσοι προσλήφθηκαν τους τελευταίους 12 μήνες δηλώνουν πως έχουν μισθό κάτω των 500 ευρώ σε ποσοστό   42,1%, γεγονός που καταδεικνύει την  σαφή και συνεχή τάση μείωσης των αποδοχών.  
Οι Έλληνες στην παραγωγικότερη ηλικία, δηλαδή, από 18 έως 35, αμείβονται με μισθό 500 ευρώ σε ποσοστό που αγγίζει το 50%, από όσους βρήκαν δουλειά τον τελευταίο χρόνο !
Κι όσοι πληρώνονται αυτά τα 500 ευρώ, πρέπει να θεωρούν εαυτούς τυχερούς. Γιατί, οι περισσότεροι δεν μπορούν καν να βρουν δουλειά, που να τους προσφέρει αυτά τα 500 ευρώ…
Συγκεκριμένα, έξι στους 10 που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν πως παραμένουν σε καθεστώς ανεργίας περισσότερο από δύο χρόνια, ενώ το επίδομα λαμβάνει μόνο ένας στους δέκα ανέργους.
Κι όμως, οι δεκάδες χιλιάδες μετανάστες (αποκαλούμενοι ως ‘πρόσφυγες’ μέχρι να κριθεί η νομική τους κατάσταση από τις αρμόδιες ελληνικές Αρχές), που εισήλθαν τα τελευταία δυο χρόνια κατά την διακυβέρνηση της χώρας από τους συριζα-ανελ, απολαμβάνουν μηνιαίο επίδομα 400 ευρώ, και δωρεάν στέγαση, μαζί με ημερήσιο επίδομα για ψώνια από σούπερ μάρκετ.
Οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος διακηρύσσουν το επερχόμενο τέλος των μνημονίων και την πανηγυρική άνθιση της ελληνικής οικονομίας.
Δυστυχώς, οι αυταπάτες του κ. Τσίπρα για άλλη μία φορά είναι ολέθριες για την Ελλάδα μας.
Οι μόνοι που δικαιούνται να πανηγυρίζουν, είναι οι μετανάστες, και όλοι οι κυβερνητικοί συγγενείς, οι οποίοι διορίστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια στο ελληνικό Δημόσιο, με μισθούς πολλαπλάσιους των 500 ευρώ.
Κι όσο για μετανάστες-πρόσφυγες, σύμφωνα με τα τελευταία νέα (ηλεκτρονικός Τύπος της 28.2.2018): συνολικά 997 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγίου το Φεβρουάριο.
Από αυτούς πέρασαν και καταγράφηκαν στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης 553 στη Λέσβο, μόλις 47 στη Χίο και 397 στη Σάμο.
Σίγουρα, κε Τσίπρα, η Ελλάδα μας είναι πλέον τόπος ευημερίας. Αλλά ΌΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ. Η πατρίδα μας είναι τόπος ανάπτυξης μόνο για όσους ΔΕΝ μιλάνε ελληνικά, και για κάποιους τυχερούς της αριστερής νομενκλατούρας (παλιός ο όρος, όποιος δεν τον γνωρίζει, ας αναζητήσει λεξικά της Σοβιετικής Ένωσης)…

* Ο κ. Καραλίγκας είναι Δικηγόρος παρ` Αρείω Πάγω. Κατάγεται από την Κοζάνη, ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη

Μοιραστείτε την είδηση