Η ΔΕΗ ισοπεδώνει εκτάσεις που δενδροφύτευσε για κατασκευή φωτοβολταϊκών στην Ακρινή

2 Min Read

Στην διάνοιξη – ισοπέδωση μεγάλης έκτασης που αποκαταστάθηκε και δεντροφυτεύτηκε πριν λίγα χρόνια, προχώρησε εδώ και λίγες μέρες η ΔΕΗ στην περιοχή της Ακρινής. Πρόκειται για μια έκταση στην οποία θα τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά ιδιοκτησίας της ΔΕΗ, γεγονός που προκαλεί αντιδράσεις στην περιοχή ειδικά μετά την αρνητική γνωμοδότηση της τοπικής κοινότητας.

Ο τοπικός σύμβουλος Χαράλαμπος Πουτογλίδης, με οργισμένη ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, κατηγορεί την ΔΕΗ για αλαζονεία και με μια σειρά φωτογραφιών που δείχνουν μηχανήματα σε «δράση» διερωτάται γιατί γίνονται όλα αυτά ειδικά την ώρα που αναμένεται απάντηση από το Υπουργείο Ενέργειας για το τι μέλλει γενέσθαι με την μετεγκατάσταση.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Η επιχείρηση η οποία στην λιγνιτική εποχή αυτό που την χαρακτήριζε ήταν η αλαζονεία και ο εμπαιγμός, συνεχίζει και στην μεταλιγνιτική περίοδο. Εκτάσεις οι οποίες είχαν αποκατασταθεί με φύτευση δένδρων αυτές τις μέρες καταστρέφονται. Επίσης εκτάσεις οι οποίες είχαν συζητηθεί να αποδοθούν στην τοπικη κοινωνία, ισοπεδώνονται με σκοπό και προς συμφέρον της ΔΕΗ. Επίσης ο εμπαιγμός συνεχίζεται καθώς όλοι περιμένουμε τις απαντήσεις που χρωστάει το υπουργείο περιβάλλοντος και ενέργειας. Για ποιο λόγο ενώ δόθηκε αρνητική εισήγηση ως προς τις αποθέσεις οι κύριοι της ΔΕΗ προχωρούν σε ενέργειες αλαζονικές; Απαιτείται απάντηση από όλους».

 

Μοιραστείτε την είδηση