Η ΔΙΑΔΥΜΑ και το 3ο ΓΕΛ Κοζάνης τίμησαν την παγκόσμια ημέρα ανακύκλωσης

3 Min Read

Ανάρπαστα έγιναν τα δοχεία για το τηγανέλαιο

Η ΔΙΑΔΥΜΑ και το 3ο ΓΕΛ Κοζάνης διοργάνωσαν εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης που ήταν στις 18 Μαρτίου, το πρωί της Πέμπτης στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Εκεί είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τον κόσμο, να λύσουν τις απορίες του σχετικά με την ανακύκλωση, να μάθουν τι ανακυκλώνεται και τι όχι, να δουν από κοντά όλους τους κάδους ανακύκλωσης, να παίξουν το κουίζ ερωτήσεων που ετοίμασαν τα παιδιά του 3ου ΓΕΛ, ενώ τα διαφημιστικά δώρα που μοίραζε η ΔΙΑΔΥΜΑ, ανάμεσα τους το ειδικό δοχείο για τα τηγανέλαια, έγιναν ανάρπαστα και εξαφανίστηκαν σε χρόνο dt.

Η Ευγενία Καραπάτσιου, περιβαλλοντολόγος από τη ΔΙΑΔΥΜΑ υπογράμμισε πως η ΔΙΑΔΥΜΑ ως φορέας διαχείρισης αποβλήτων δεν θα μπορούσαν να μη συμβάλλουν με μια δράση ή μια εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα ανακύκλωσης. «Ήρθαμε για να τονίσουμε τη σημασία και τα οφέλη της ανακύκλωσης. Πρέπει να θυμόμαστε ότι αλλάζοντας τη νοοτροπία μας και βάζοντας την ανακύκλωση στην καθημερινότητα μας, μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα στη διαχείριση αποβλήτων» τόνισε η ίδια. 

Στη συνέχεια μίλησε με τους πολίτες και τους εξήγησε πως γίνεται σωστά η ανακύκλωση, τη χρήση του ειδικού δοχείου για τα τηγανέλαια και το ΑΤΜ που τα τοποθετούν, το ποιο αντικείμενο πηγαίνει σε ποιον κάδο και τους έδωσε αναλυτικές οδηγίες για να αποφευχθούν τυχόν λάθη.

Οι Οδυσσέας Χατζής και Δημήτρης Φωτόπουλος, μαθητές από το 3ο ΓΕΛ Κοζάνης και υποψήφιοι πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το πρόγραμμα EPAS, στάθηκαν στο πόσο σημαντικό είναι να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες της Κοζάνης σε ό,τι έχει να κάνει με την ανακύκλωση.

«Προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε και να κινητοποιήσουμε τον κόσμο για την ανακύκλωση. Οι μαθητές είμαστε πολύ ευαισθητοποιημένοι, έχουμε όλους τους κάδους ανακύκλωσης στο σχολείο μας και τους χρησιμοποιούμε καταλλήλως» υπογράμμισε ο Οδυσσέας. 

Οι μαθητές του 3ου ΓΕΛ ετοίμασαν ένα παιχνίδι με αντικείμενα και ο κόσμος έπρεπε να επιλέξει σε ποιο κάδο αντιστοιχούν, μοίραζαν ειδικές σακούλες πολλαπλών χρήσεων φιλικές προς το περιβάλλον και δημιούργησαν ερωτηματολόγια και με τα τάμπλετ τους πήγαν σε καφετέριες και περαστικούς στην πλατεία για να απαντήσουν οι πολίτες σε αυτές τις ερωτήσεις. 

«Η ανακύκλωση πρέπει να γίνεται σωστά και εμείς προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε για να ενημερωθούν οι πολίτες» σημείωσε ο Δημήτρης. 

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση