Η δημοκρατία του διαδικτύου

1 Min Read
Κάτω από την ανάρτηση του καθηγητή Δερμιτζάκη για τα εμβόλια, βρισκόταν δεκάδες χυδαία σχόλια ανθρώπων που δεν έχουν αφιερώσει λεπτό στη ζωή τους στην προσπάθεια να διαβάσουν και να κατανοήσουν.
Λυπηρό, αλλά αναμενόμενο. Αυτός είναι ο τρόπος που γίνεται η δημόσια συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο εκδημοκρατισμός της δημόσιας σφαίρας που προσφέρουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δίνει ακριβώς αυτό το δικαίωμα. Ο κάθε άσχετος και κακόβουλος να έχει την ίδια θέση μέσα στη δημόσια συζήτηση με κάποιον που έχει φάει τα χρόνια του μέσα στα εργαστήρια.
Πρέπει να το αποδεχθούμε, όμως, και να πάμε παρακάτω. Προσέχοντας τι ακούμε και τι διαβάζουμε. Εκπαιδεύοντας τον εαυτό μας να αντιλαμβάνεται μέσα από το σωρό των πληροφοριών, αυτές που πρέπει να κρατήσει.
Μέσα σε όλα αυτά υπάρχουν, όμως, και κάποια που οφείλουμε να κρατήσουμε όρθια. Όπως η πίστη στην επιστήμη και στην επιστημονική συναίνεση που αποτελεί μια γερή βάση, ώστε να καταφέρουμε να περάσουμε την παρούσα συγκυρία. Όταν θα την αφήσουμε πίσω, θα έχουμε και πάλι χρόνο για αμφισβήτηση.
Μοιραστείτε την είδηση