Η δολοφονία χαρακτήρα του Γιάννη Μπουτάρη

2 Min Read

Ο Γιάννης Μπουτάρης έπεσε θύμα δολοφονίας χαρακτήρα (character assassination). Με επιμέλεια και ακρίβεια εδώ και καιρό εξυφαίνεται το σενάριο της δολοφονίας του χαρακτήρα του, με στόχο να πληγεί άπαξ και διαπαντός η αξιοπιστία του, έτσι ώστε οποιαδήποτε ενέργεια σε βάρος του να συμψηφίζεται μ’ ένα «είναι φίλος των Εβραίων», «αρνείται τη Γενοκτονία» ή «δεν είναι πατριώτης». Άρα τα ‘θελε και τα ‘παθε. Το είδαμε το περασμένο Σάββατο.
Εδώ κι επίσης πολύ καιρό, με κάθε τρόπο, επιχειρείται η αποδόμηση του ήθους του δημάρχου Θεσσαλονίκης. Ως αλκοολικός, μπροστάρης των gay prides, τουρκολάγνος και πορνόγερος δεν δικαιούται να ομιλεί.
Τόσο η δολοφονία χαρακτήρα, όσο και η επιμελής αποδόμηση του ήθους του δημάρχου Θεσσαλονίκης τροφοδότησαν το λόγο μίσους απο διάφορες ομάδες φασιστών με τη μορφή των εθνικιστών ή των ομοφοβικών, ο οποίος εν συνεχεία μετατράπηκε σε σωματική βία.
Την ίδια ώρα τα fake news περί οργάνωσης gay parade που οργίασαν έδωσαν την απαραίτητη δικαιολόγηση των αντιδράσεων αυτών και πυροδότησαν ακόμα περισσότερο το μίσος.
Το γεγονός δεν πρέπει να ιδωθεί αποσπασματικά, ως ένα δήθεν ξέσπασμα απο κάποιους θερμοκέφαλους. Επίσης, είναι λάθος να του αποδοθεί συγκεκριμένη ταυτότητα, πχ. χρυσαυγίτικο, ακροδεξιό, φασιστικό και τα σχετικά, γιατί τα χαρακτηριστικά του όχλου δεν το επιτρέπουν.
Η υπόθεση, δυστυχώς, δεν είναι μεμονωμένο επεισόδιο. Δεν αφορά στη Θεσσαλονίκη, στη Βόρεια Ελλάδα ή στους Πόντιους. Είναι ζήτημα εκπαίδευσης και ως τέτοιο έχει ρίζες βαθιές.

Ιωάννα
[email protected]

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση