Η δράση της Ηλιαχτίδας

3 Min Read

Η Ηλιαχτίδα είναι ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Α.με.Α. Δυτικής Μακεδονίας. Ένας Σύλλογος εξαιρετικά δραστήριος και με σπουδαία προσφορά. Είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αθανάσιο Λότσιο για τα παιδιά που φιλοξενούνται στο σύλλογο, και το πώς αυτά περνάνε εποικοδομητικά το χρόνο τους.
Βρισκόμαστε, στη καρδιά της Ηλιαχτίδας, στο κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών. Για αρχή, θα θέλαμε να μας πείτε πόσα παιδιά φιλοξενούνται εδώ.
Στο ΚΔΑΠ, καθημερινά φιλοξενούμε γύρω στα 14 παιδιά τα οποία θέλουν να απασχοληθούν, χωρίς να συμμετέχουν σε κάποια απ’ τις καθημερινές δράσεις τις οποίες διοργανώνει ο σύλλογος μας. Κάνοντας διάφορα, παιχνίδια, κατασκευές και δουλεύοντας ομαδικά, στις δύο ώρες που βρίσκονται μαζί μας τα παιδιά δίνεται και περιθώριο στους γονείς και κηδεμόνες τους να κάνουν με περισσότερη ελευθερία τις υποχρεώσεις τους και τις δουλειές τους.
Θα θέλαμε να μας πείτε πώς περνάνε καθημερινά το χρόνο τους τα παιδιά τα οποία είναι στο σύλλογο της Ηλιαχτίδας.
Απασχολούμε γύρω στα 160 παιδιά είτε πρωί, είτε απόγευμα, όχι μόνο απ την Ηλιαχτίδα, αλλά και από το Ειδικό Εργαστήρι, το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, το Ειδικό Σχολείο και το Ειδικό Δημοτικό αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας. Συμμετέχουν σε δράσεις όπως στίβο, χορό, zumba, χορωδία, οργανωνόμαστε σε ομάδες όπου τα παιδιά πηγαίνουν για ποτό, καφέ, με βασικό στόχο, πέραν της εκπαίδευσης και της υγείας, την κοινωνικοποίηση, δημιουργώντας έτσι προϋποθέσεις για τη καθημερινότητα του παιδιού μετά το σχολείο και μετά την οικογένεια. Έτσι επιτυγχάνεται η καθημερινή επαφή μεταξύ των παιδιών και του έξω κόσμου. Στα άμεσα μας σχέδια βρίσκεται και η πραγματοποίηση μιας ομάδας φωτογραφίας!
Πείτε μας λίγα λόγια για τις κατασκευές που δημιουργούν τα παιδιά στον ελεύθερο τους χρόνο.
Ο Χώρος όπου στεγάζεται το ΚΔΑΠ της Ηλιαχτίδας, συντηρείται απ’ τα έξοδα του συλλόγου. Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά δημιουργούν και κοινωνικοποιούνται κάνοντας χειροτεχνίες και κατασκευές όπως μπομπονιέρες, ημερολόγια, χριστουγεννιάτικα και πασχαλινά είδη, ταυτόχρονα όμως αποκτούν δεξιότητες και καλύπτουν τα έξοδα λειτουργίας του συλλόγου.
Ποιες είναι οι δράσεις και εκδηλώσεις τις οποίες θα δούμε το επόμενο διάστημα από το σύλλογο σας;
Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται δράσεις όπως ο Χριστουγεννιάτικος Χορός με τα παιδιά του Ειδικού Εργαστηρίου, ο Αποκριάτικος χορός με τη Κιβωτό, η συμμετοχή των παιδιών στη παρέλαση της Αποκριάς. Παράλληλα, κάθε Ιούνιο στον Ναυτικό Όμιλο Κοζάνης, καλούμε όλα τα παιδιά να γνωρίσουν τα δικά μας μέλη με σκοπό να σμίξουν, να αλληλεπιδράσουν να γνωρίσουν την Ιππασία και άλλα πολλά!

Γιώργος Τριανταφύλλου

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση