Η εικόνα που δακρύζει

2 Min Read
Δακρύζουν τα μάτια μας από τα… τέρατα και τα σημεία που διαβάζουμε στα μίντια. Και όχι στα περιθωριακά τύπου “Espresso” και “Ελεύθερη Ώρα”, αλλά στα λεγόμενα mainstream τύπου “Τα Νέα” και “Το Βήμα”.
“Οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο λόγος για τον οποίο η εικόνα δακρύζει είναι ότι συμπάσχει με τα παιδιά της, δηλαδή όλους τους ανθρώπους. Άλλοι το δάκρυ της, το ερμηνεύουν ως ένα μήνυμα που θέλει να προειδοποιήσει πιθανόν όλους εμάς για κάτι το οποίο πρόκειται να συμβεί στο άμεσο μέλλον” λέει το… έγκριτο δημοσίευμα.
Αυτό που παραλείπει να μας πει είναι το ποιοι είναι αυτοί “οι ειδικοί” που τα λένε όλα αυτά. Οι 47 κατασκευαστές πλυντηρίων που συνιστούν το Skip ή εκείνοι που συνιστούσαν να πίνουμε φραπελιά για να αντιμετωπίσουμε τον καρκίνο;
Για να σοβαρευτούμε. Από τις μέρες της Αγίας Αθανασίας του Αιγάλεω και του νερού του Καματερού, ένας από τους πιο εύκολους τρόπους να “παραμυθιάσει” κάποιος τους αφελείς ή όσους βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη ή κίνδυνο, είναι να “πατήσει” στο φόβο ή την πίστη τους. Πρόκειται για πράξη χυδαία και εγκληματική.
Το να το βρίσκει, όμως, πρόθυμους συμμάχους στο παραμύθιασμα τα μέσα ενημέρωσης, το λέει κάποιος και θρίαμβο της βλακείας έναντι της επιστήμης και του ορθολογισμού.
Μοιραστείτε την είδηση