Η ενδοοικογενειακή βία αντικείμενο εκδήλωσης της Δημοτικής Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να ζεις»

1 Min Read

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου και κυρίως γυναικών πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο Κοβεντάρειο η εκδήλωση της  Δημοτικής Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να ζεις» με θέμα ένα ευαίσθητο θέμα της κοινωνίας μας, ένα καλά κρυμμένο μυστικό, την ενδοοικογενειακή βία.

Η ενδοοικογενειακή βία δεν περιλαμβάνει μόνο τη σωματική κακοποίηση, αλλά τις άμεσες και έμμεσες απειλές, τη συναισθηματική και ψυχολογική βία, τη σεξουαλική κακοποίηση, την κοινωνική απομόνωση, τον οικονομικό έλεγχο και γενικότερα όλες εκείνες τις συμπεριφορές που ωθούν ένα άτομο να ζει υπό ένα διαρκή φόβο. Συνδέεται δε άρρηκτα με την καταπάτηση των κυρίαρχων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, της ασφάλειας και ισότητας μέσα στην οικογένεια και τη νομική προστασία και είναι ανησυχητικά παρούσα ως μια «αόρατη» μορφή βίας.

Για το θέμα μίλησαν οι  Μανώλη Δάλλας – Ψυχολόγος, Μαρίνα Σεννή – Κοινωνική λειτουργός και Κατερίνα Τσιομπάνου – Δικηγόρος. Με την επιμέλεια της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης κας Ελενης Δημοπούλου  αναγνώστηκαν  σχετικά κείμενα από τους Ελένη Δημοπούλου, Φώφη Ζαγωρίτου, Άρτεμις Νέστορα και Χάρη Σισμανίδη.

 

Μοιραστείτε την είδηση