Η ενίσχυση του εκπαιδευτικού χαρακτήρα της Βιβλιοθήκης Κοζάνης τέθηκε κατά την επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας στο νέο κτίριο

2 Min Read

Την ευκαιρία να δει από κοντά τη νέα Βιβλιοθήκη Κοζάνης και να ενημερωθεί από το Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Παναγιώτη Δημόπουλο και τα στελέχη της Βιβλιοθήκης για τα ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία της   είχε την Τετάρτη το πρωί ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, παρουσία του Δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη, των βουλευτών Θέμη Μουμουλίδη και Γιάννη Θεοφύλακτου, του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Αντώνη Τουρλιδάκη και του Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Πολιτισμού Θεόφιλου Ζυμπίδη.

«Το νέο κτίριο της ιστορικότερης βιβλιοθήκης της χώρας μας, αποτελεί ένα συγκλονιστικό έργο, σύγχρονο αρχιτεκτονικά και μουσειολογικά, στο οποίο θα μεταφερθεί ο απίστευτος πλούτος της. Υπάρχει ένα θέμα στελέχωσης, την οποία πρέπει να ενισχύσουμε ενώ υπάρχει θέμα   περαιτέρω ψηφιοποίησης του υλικού για το οποίο είμαι σίγουρος πως θα επιλύσουμε. Χάρηκα επίσης ιδιαιτέρως όταν τα στελέχη της Βιβλιοθήκης μου ανέφεραν πως θα παίξει έναν πολύ ενεργό ρόλο στις προετοιμασίες, που γίνονται από διάφορους φορείς στην Ελλάδα για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης» ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας.

- Advertisement -

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού από την πλευρά του τόνισε πως από τη συζήτηση με τον Υπουργό λάβαμε την δέσμευση -είναι και δικής μας υποχρέωση- για ενίσχυση του εκπαιδευτικού χαρακτήρα της βιβλιοθήκης και τη συνεργασία με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της περιοχής, το Υπουργείο Παιδείας και την Εθνική Βιβλιοθήκη.

Μοιραστείτε την είδηση