Οι επαϊοντες

1 Min Read

Η εξειδίκευσή μας στα θέματα διπλωματίας και εξωτερικής πολιτικής είναι γνωστή παλαιόθεν. Όλων μας, όχι μόνο εκείνων που κατά καιρούς έχουν την ατυχία να την χαράσσσουν (λέμε τώρα!).
Έτσι η επίσκεψη Ερντογάν και συζύγου ήταν μια πρώτης τάξεως αφορμή για να ξεδώσουμε, γράφοντας και λέγοντας ότι μπαρούφα μας κατέβει. Είμαστε ειδικοί, αφού (sic!).
Απο την εκτός πρωτοκόλλου παρέμβαση του προέδρου της Δημοκρατίας μέχρι τη γλώσσα του σώματος του πρωθυπουργού και την απόφαση της συζύγου Ερντογάν να ακυρώσει την πρωϊνή βόλτα με τις άλλες συζύγους, όλα πέρασανα από το μικροσκόπιό μας και αναλύθηκαν στη λεπτομέρειά τους.
Έτσι κι αλλιώς είναι γνωστό ότι τέτοιες κινήσεις που δεν γίνονται για να προχωρήσουν τις διμερείς σχέσεις, αλλά είναι κυρίως προϊόν εκατέρωθεν συμβιβασμών και υποχρεώσεων, γίνονται για δημόσια κατανάλωση, εκτόνωση και τέρψη των απανταχού σχολιαστών.
Μπορούμε να συνεχίσουμε, λοιπόν, να ασχολούμαστε με τα ήσσονα της επίσκεψης Ερντογάν, γιατί με τα μείζονα ούτε μπορούμε, ούτε γνωρίζουμε για να ασχοληθούμε.
Αλλά το κακό είναι ότι αυτό δεν ισχύει μόνο για όσους βρίσκονται εκτός νυμφώνος αλλά και για όσους έχουν ex officio το ρόλο αυτό.
Iωάννα

Μοιραστείτε την είδηση